HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Overvejer - er i tvivl :o(
mharregaard
Kære heatpump-brugere

Fantastisk forum for en, der overvejer jordvarme Smile

Vi bor i et bondehus fra 1860'erne - uudnyttet tagetage (men middel isoleret) - huset er på 225 kvm. i grundplan med middel isolering, primært radiatorer, gulvvarme i badeværelse, gæstetoilet og spisestue (der skal - på sigt - laves gulvvarme i resten af huset). Vi har også brændeovn.

Jeg har fået tre tilbud på jordvarme og i den forbindelse har jeg nogle spørgsmål som jeg håber, at I kan hjælpe med at svare på.

Samtlige tilbud ligger på ca. 150.000 og det er, hvad det er.

Jeg har bla. fået tilbud på en Danfoss-pumpe og man må jo sige, at Danfoss kan noget med pumper, men de laver ikke behovsstyret (modulerende) pumper. Hvad er erfaringerne med det ene og det andet??

Er der nogle, der bor i et hus lignende vores? Er interesseret i cop-værdi, om man kan få varme nok osv.

Vi har i øjeblikket et træpillefyr, men for det første er det ikke særlig effektivt og for det andet gider jeg ikke bøvlet med at slæbe piller og rengøre.

På forhånd tak
 
mharregaard
Slet ingen der kan hjælpe??
 
pmp
Nej. Der skal mange flere oplysninger til, for at give seriøs informatiom


Nibe F1245-8 (Vølund), 300 m jordslange i lerjord. Etableret i august 2010
103 m2 stueetage + 92 m2 kælder. Opført i 1963. 30% gulvvarme. Passiv solvarme fra 11 m2 sydvendt glasareal. Årsforbrug tidligere: 2.100 l olie + 500 kwh el til brænder og pumpe. Årsforbrug nu: Gennemsnit af de første 10 år med jordvarme 3500 kwh incl. pumper.
 
mharregaard
Okay - hvilke oplysninger?
 
Mogens

Citer

mharregaard skrev:
Okay - hvilke oplysninger?


Hej!

Hvis du sætter en varmepumpe op nu hvor huset ikke er ombygget med gulvvarme og højisoleret, så skal du have en for stor pumpe. Når du så har fået lavet om på huset, ja så står du tilbage med en for stor pumpe.
Min anbefaling vil være at du får en pumpe der passer til det kommende forbrug og så tilføre resten med pillefyret indtil ombygningen er på plads.
Vil du have en super god tilbagebetaling, så tager du en husstandsvindmølle med i købet, men det kommer jo an på så meget, pengepung mv.

Venligst
Mogens

Kører selv med 10 kw behovsstyret (modulerende) pumpe: -) med rigtig kompressor.
 
mharregaard
Ombygningen bliver trinvis og ligger et godt stykke ude i fremtiden. Huset vil aldrig blive højisoleret, da dette vil kræve, at samtlige indervægge skulle ned, og det kommer ikke til at ske. Jeg er ikke engang sikker på, at der kommer gulvvarme i hele huset, da huset er på kampestenssokkel og derfor mere besværligt.

Der må da være nogle, der har et hus med både radiator og gulvvarme, som har jordvarme??

Og samtidig er jeg interesseret i, hvorvidt behovsstyret eller ikke-behovsstyret er bedst.

 
kla
Jeg ved at METRO kommer med en rigtig fed varmepumpe, hvor man kan kommunikere via apps fra mobil, kan lade vildt meget på brineside (læs høje brinetemp) lækker og ekstrem brugervenlig display, mulighed for at sætte max effekt eks hvis huset kun er til 3 kW kan der i styringen justeres så effekten passer, dette er ikke en behovstyret og det varme vand vil altid lade på max effekt.

har set den og glæder mig meget
 
Triplus
Har selv et gammelt bondhus fra 1860, og selvom det godt nok er noget mindre end jeres, så har vi ingen problemer med at holde varmen. Vores hus er bestemt ikke topisoleret (og bliver det nok aldrig), så det er ingen hindring.
 
mharregaard
Okay - har I gulvvarme over det hele eller har I radiatorer?
 
Bakkely
Jeg har et ældre (1908) renoveret hus primært med gulvvarme. Da jeg var usikker på husets behov (og kommende) installerede jeg en frekvensstyret pumpe fra Vølund/Nibe med en effekt på 4-16 kW. Dette er en meget fleksibel løsning ved renovering/tilbygning, da der ofte vil være masser af ledig kapacitet og få start/stop på kompressoren. Modellen koster måske lidt mere, men efter min mening en god løsning.
Og hvor er det bare fedt at slippe for at tænke olie, brænde og fyr...også selv om måleren i de kolde perioder tæller lidt hurtigt.

I mit tilfælde fik jeg tre tilbud som kostede mellem 110.000 og 150.000 - alt inkl. (F1250, 600 m slanger, brønde, buffer, cirkulationspumpe, montage mv.). Slangerne skulle jeg selv grave ned - dog ekskl. elarbejder og isolering af rør. Fik efterfølgende tilskuddet på 20.000 for oliefyret, så den samlede pris inkl. el og isolering af rør løb op i 100.000 alt inkl.

Jordvarme: Vølund Fighter 1250 (4-16 kW). 3 x 200 m slanger.
Ventilation: Genvex Optima 300 VPC.
220 m2 opført 1908 - renoveret 2006 (170 m2 opvarmes med jordvarme og gulvvarme og 50 m2 med luft/luft Genvex)
 
Triplus

Citer

mharregaard skrev:
Okay - har I gulvvarme over det hele eller har I radiatorer?


Vi har kun gulvvarme i badeværelse og bryggers. Der er radiatorer i resten af huset, såde i stuen og på 1. sal. Lige nu er der godt knald på radiatorerne ( -11 grader ude), og vi kan holde varmen uden problemer
 
mharregaard
Okay - det er da positivt at høre Shock) Efter et fyr, er ikke har virket fra i lørdags til i dag er jordvarme kommet et STORT skridt tættere på!!
Bruger for ca. 24.000 kr. træpiller om året - plus arbejdet med det. Det kan man vist godt have jordvarme for.
 
Triplus
Vi havde alm. brændefyr før vi fik jordvarme. Vi brugte 12.000,- på træbriketter om året. Nyttegraden på det 40 år gamle fyr var elendig og det samme var varmekomforten. Dertil kom så alt arbejdet... Vi har ikke et øjeblik fortrudt jordvarmen. Driften er enkel når først anlægget er indstillet, varmekomforten er konstant, jeg har intet arbejde med brænde og udgiften til varme og varmt vand er ca. 30% lavere... Grin
 
hamselv
Da jeg købte det her gamle savværk brugte man Salamander til træ og olie som backup. Et par år med +50 kbm (gratis) affaldstræ kom erkendelsen endelig. JORDVARME ER ARBEJDSFRI VARME. Godt nok koster det i strøm, men opmålt i ny fritid og komfort er det BILLIGT. Jeg har ikke fortrudt, tværtom. Bygger jeg en dag nyt, hedder det JORDVARME.

Jeg klapper min varmepumpe næsten hver dag, og kigger dagligt på dens elmåler (hvilket giver ekstra kuldegysninger her de sidste to måneder). Men tanken om hvor meget brænde der skulle være fyldt på genopretter smilet.

Sommer og overgangsmåneder er suverænt billige og kun arktiske overfald fra vejrguderne kan genere (men det generer alle). Forskellen er så at varmepumpeejere er mere OBS på forbruget!
 
mharregaard
Hej igen
Jeg er stadig i overvejelser.

Jeg har kig på enten en Queen eller en Danfoss eller en Viessmann.

Men hvor stor sikkerhed er der i de beregninger man modtager fra sælgerne?? Har de beregninger I har modtaget holdt stik????

På forhånd tak
 
pmp
Du har en enestående mulighed for at kortlægge varmeforbruget i dit hus, her i løbet af vinteren. Gør du det godt, kan du også få den rigtige varmepumpe-størrelse.
Hvis du ikke kender varmeforbrug og behov for fremløbstemperatur, hvordan skal en leverandør så kunne gætte det ?
Hvilket fabrikat du vælger et ikke så vigtigt.

Nibe F1245-8 (Vølund), 300 m jordslange i lerjord. Etableret i august 2010
103 m2 stueetage + 92 m2 kælder. Opført i 1963. 30% gulvvarme. Passiv solvarme fra 11 m2 sydvendt glasareal. Årsforbrug tidligere: 2.100 l olie + 500 kwh el til brænder og pumpe. Årsforbrug nu: Gennemsnit af de første 10 år med jordvarme 3500 kwh incl. pumper.
 
mharregaard
Altså - jeg tænker ikke på besparelsen, det er ikke så vigtigt. Mere i forhold til at vi mest har radiatorer og ikke så meget gulvvarme.
Leverandørerne har kigget hele huset igennem - isolering osv. og de har jo viden og erfaring, så de burde - nogenlunde - kunne gennemskue hvad der kræves. Eller hvad?
 
hamselv
Både og.....

Nogle firmaer anvender provisionslønnede sælgere og der kan man risikere ikke at få noget gennemarbejdet. Andre anvender IKKE dette (da faren for "oversalg" kan være overhængene)..

Men som du stiller spørgsmålet her kan man da håbe du har haft besøg af grundige specialister. Du krammer jo ikke selv ud med særlig mange oplysninger.

Huset skal gennemgåes.
Dine radiatorer skal vurderes/beregnes.
Gulvvarme med returventil skal vurderes.
Bygningens hidtidige varmeforbrug bruger man til at regne tilbage til dim varmetab. Dette dobbeltkontrolleres med et skøn.
Man checker for fredninger.
Man checker undergrunden.
Man lurer i din BBR

Men afgiver du urigtige eller mangelfulde oplysninger er de arme sælgere jo på herrens mark.Derfor opremser enhver seriøs sælger allerførst beregningsgrundlaget, sådan man er enig om hvad der er grundlaget.



 
kimfrederiksen
Vores beregning på duttet jeg selv sælgeren (han fandt dog frem til næsten det samme). nu kendte jeg også vores forbrug i fjernvarme nogenlunde ca 15mw = 15000kw/t jeg delte med 3 og sagde 5000kw/t.........resultatet fra nov 09 til nov 10 var et forbrug på max 4000kw/ ekstra med 20m2 mere opvarmet end med fjernvarme.
145m2 hus med gulvvarme, heraf 40m2 på 1sal med radiator. jordvarme anlæg Vølund 1245 8 kw med 40l buffer og 400m slange i delvis sandjord.+8m2 energifanger fra Solarventi.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 2

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,311
Nyeste bruger: Macila
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

24,367,060 Unikke besøg
XHTML CSS