HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Servicebesøg fri konkurrence
Hermitage
Hvad er rimelig pris for et årligt servicebesøg, der varede ca. 30 minutter og hvor der ikke blev skiftet nogen dele?
Behøver man egentlig bruge leverandøren, når anlægget er forbi garantiperioden? Altså skal det være Vølund til Vølund, IVT til IVT, og så videre?
 
Varmeihuset
Der er vist ingen krav om at det skal være leverandøren der gør det, men husk at man betaler for den viden som service manden medbringer, og dennes tråde til anden viden
og så er der også kørsel der skal medregnes
SKER der noget efter garantien er udløbet, er der nok også forskel på om man får det fikset af den der satte anlægget op , eller den man nu har valgt at tilse anlægget, og om denne faktisk kan fikse en evt fejl
skal man nu tilbage til original opsætteren ;o) er prisen for service næppe den samme som var man stadig kunde
JA JA
man blir lidt bidt af det, men hellere det end bidt af en regning fordi, man ikke var bidt af det ;o)
 
hamselv
Det er jo en gammel traver. "han har kun været her 30 minutter" osv osv. I kundernes verden forventes det at teknikere transporterer sig til og fra i deres fritid. Bilen de kører er noget de har stjålet. Brændstoffet ligeså. Rapporten skriver vi også i vores fritid. Uddannelse tager vi i vores ferie. Værktøj og reservedele er noget vi har lånt.

Skægt nok er de mest emsige, dem der selv er dygtige til at kræve til sig.

Men prøv at lave regnestykket. Du tager 30 minutter onsite (og skal vi så tage højde for at overdrivelse fremmer forståelsen, så var det måske 45 minutter). Vi tager så bare de 30 minutter. Så lægger du 30 minutter til i begge ender til transport. De giver plads til ca 30 km. Så er du på 1,5 time. Så bruger du et kvarter på skrivning og papirer. Så er du på 1,75 time. De 60 km kørt vil man sikkert også godt have en skilling for.

Var det en styringstekniker fik du en bon på 1000,- og opefter pr time. Var det EDB skal du nok nærmere på 1500 og opefter.

Nu tager nogen eftersyn 30 minutter onsite og andre 2 timer. Realistisk tager du fire pr dag, altså ca et par timer i snit pr stk incl transport. Skal der der være lidt business i det skal det koste ca 1500,- pr besøg +/-.


Dem der så kan det hele for det halve, køber man bare ved hvis man føler sig tryg ved det. Dem der tager det dobbelte er bare klogere end vi er.
 
hamselv
Den lovmæssige del af eftersynet kan alle med de nødvendige autorisationer lave. Men man skal have sig for øje at en lang række lykkeriddere har et tre-uges kursus og en 2,5 kg autorisation. Disse må således lave eftersyn på de fleste jordvarmer + en del luft/vand. De kan så forekomme ret problematisk da vi har oplevet havarier og dødsdomme på anlæg der faktisk udelukkende skyldtes mangel på viden om hvad man lavede. Eksempel 1: Et servicefirma bøvler en del med at få en IVT jordvarme til at spille. Ender med at klippe lavtrykspressostatet fra og luse denne. Resultat afbrændt kompressor. Årsag: Defekt termoventil. Et andet sted oplevede vi at en sågar Bosch servicepartner dødsdømte en varmepumpe. Sendte en regning på mange penge. Hvad var galt? En defekt termoventil! Senest har vi set en af 2,5 kg's heltene udføre verdens mest horrible installation. Underdimensioneret af h. til. Lavet med alupex (der er meget meget lidt lysning i dette). To elvandvarmere tilkoblet på firserfacon, dvs forvarmning + den reelle brugsvandsopvarmning laves med el. I stedet for nu lige at montere en trevejs ventil. Dette firma er så også blevet Bosch service partner.
 
claus_c
Uha uha,
De eksempler hamselv kommer med er uhyggelige! Når sådanne klamphuggere kan blive sågar Bosch partnere, hvordan i alverden skal vi stakkels forbrugere så kunne skille fårene fra bukkene?

MVH Claus
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 3

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,040
Nyeste bruger: OnkelNulle
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2019 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2020 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

13,697,116 Unikke besøg
XHTML CSS