HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
defekt kompressor
MHDK
Hej
et enkelt spørgsmål. kan måske lyde lidt underligt.

Men hvis man har en defekt kompressor på en varmepumpe (danfoss) er der nogen der kan oplyse, hvad sådan en defekt kan være forsaget af ?

jeg ved det kan være lidt "stort" spørgsmål. men er der ting, der har større sandsynlighed til at forsage det end andre ? fx. for lidt vand/tryk/bar i gulvvarme rørende eller ?
 
MHDK
"beklager, skulle måske ha været oprettet under generelt."
 
hamselv
Kompressorhaveri er ikke sjældent en tilfældig fejl, men udefra kommende komponenter kan også ombringe en kompressor. Ikke sjældent kan en defekt termoventil ombringe kompressoren idet denne så vil mangle køling. Utætheder (igen manglende køling) og måske endda suge luft ind, vil også kunne ombringe kompressoren. Har set en AWO'er der frostsprang i udedelen. Den sugede vand ind i kølekredsen. Den blev dømt kassabel.

Vi har set en service udført af en "ikke autoriseret" medførte kompressorhaveri. Ret sikkert (udfra fejlhistorikken) var termoventilen begyndt at halte. Serviceteknikeren havde klaret problemet ved at frakoble lavtrykspressostaten. Det kostede så en kompressor. En af de rigtig dygtige "kollegaer" dødsdømte en OPTIMA. Den skulle såmænd "bare" have en ny termoventil, så kørte den igen.

De fleste anlæg har diverse sikringskredse der skal fange fejl, som kompressoren kan dø af. En manglende fase gribes af facefølgerelæer og/eller motorværn. Manglende kølemiddel fanger man normalt på lavtrykspressostaten. En hedgasføler fanger oftest en dårligt kørende termoventil. Lavtrykspressostaten kan også sommetider se den dårlige termoventil. På brinesiden måles for det meste frem og retur. De fleste har advarsler på dette (for varm og/eller for stor forskel). På varmesiden observeres og frem og retur og alarmeres ved for lavt flow ved at overvågen forskellen og/eller faktisk temperatur.

Så der gøres en del for at holde øje med at intet går i stykker. Så passer man på sin varmepumpe og holder øje med at funktionerne er funktionelle er faren for succes og lang levetid ikke så ringe endda.
 
kp
Hvis du altid kører med en høj fremløbs temp er også noget der kan slide på din kompressor.
 
hamselv
Det er lidt skægt. Men Nilan VP18 der i bund og grund er en mindre heldig konstruktion, rent køleteknisk, holder faktisk fuldkommen vanvittig godt. Den kører høj kondenseringstemperatur, mange drifttimer og holder alligevel i +25 år. VGU'erne ligeså. Den gamle VPC fra samme blev også mange år gammel. Det kører stadig gamle VPC'er med 25-30 år på bagen.
 
hamselv
Vi har også skiftet andre gamle maskiner der virkelig har gjort det godt. Kan huske særdeles gamle Mitsubishi tønder, HS Tarm jordvarme på 38 år, de gamle orange Vølund'er på omkring de 30 år. Alt sammen stempelmaskiner der har ligget pg kørt høj kondensering i mange år. Et utal af VPC'er der tog rigtig mange år, men til sidst smuldrede væk. På sin vis geniale og lidt ærgeligt de ikke blev opdateret til moderne forhold. Havde i en opdateret version været en sællert til nye huse, hvis man installerede dem korrekt og lyddæmpede lidt.
 
kp
VP 18 kører jo ikke med scroll kopressor. Så det kan vel ikke samlignes. Jeg vil tro vi har 3-7 stykker der er over 30 år gamle. Tror den ældste er fra 1980 og den står i farum.
 
kp

Citer

[url=http://www.heatpump.dk/forum/viewthread.php?thread_id=2786&pid=21556#post_21556]kp skrev:[/url]

VP 18 kører jo ikke med scroll kopressor. Så det kan vel ikke samlignes. Jeg vil tro vi har 3-7 AGA< der er over 30 år gamle. Tror den ældste er fra 1980 og den står i farum.
 
MHDK
jeg spørg lidt, fordi jeg bor et sted. hvor der er 60 boliger med varmepumper fra Danfoss DHP-AQ

der er her efter 5 år :/ blevet lavet et service. ud af de 60 er vi endt ud i at ca. 20 med direkte defekt kompressor. og ca 20, hvor kompresseren er sløj og ikke kan holde et stabilt tryk

Her er vi så ved at undersøge,(ude at vide noget som helst om varmepumper) hvad der kan være årsagerne, vi mener jo det kan være en installations/opsægningsfejl fra dag 1. da det mere eller mindre er samme 40 ens defekter og ikke 40 forskellige. det stemmer vel også godt overens, med at alle 60 boliger nærmest har kørt med samme indstilling fra start. da flere ikke har teknisk viden, til selv at justere på andet end rum følerne. har tideligere set en fejl i flere logs om for høj returvarme på fremløb. og derfor ligger en af mistankerne her.

var derfor også på jagt omkring forslag til andre ideer, der kunne spilde ind. når det var samme defekt alle steder.
(jeg ved også at flere af boligerne, havde for lidt vand/tryk i slangerne. langt under 1,5 bar. kan det have nogen betydning?)
 
hamselv
Mon ikke vi er ude i:

Dårlige justeringer.
Ingen eller ringe flowsikring, med heraf følgende rigtig mange starter.
Generelt ringe montager, for små rør osv osv.

Jeg ville hidkalde en ekspert, en jurist og eventuelt rejse krav mod byggefirmaet.
 
hamselv
Og hvis der først er lavet et eftersyn efter 5 år, frikender i lige Danfoss. Anlæggene er ikke blevet serviceret foreskriftsmæssigt og iht lovgivningen. Så Danfoss kan uden problemer frasige sig garantien.
 
Thomas h p
I skal hverfald skynde jer, vis i skal have noget ud af Danfoss. 1. juni lukker Danfoss for salg af varmepumper. og rygtet siger dem som har noget med pumperne og gøre bliver fyret. så ingen support fremover.

står selv 1 månede fra og få en jordvarmepumpe, og valget var en Danfoss varmepumpe. Men det jeg blevet frarådet desværre. var ellers glad for den i det gamle hus.
 
kp
Det er rigtigt at Otto og Rasmus er blevet fyrret ved Danfoss. Men jet tror ikke på Danfoss løber fra der løfte om de forsat yder garanti.
Danfoss yder ellers 5 års garanti på kompressor.
 
hamselv
Danfoss vil være i deres fulde ret til ikke at yde garanti, hvis apparaterne ikke er vedligeholdt foreskriftmæssigt. Har man ikke kigget til apparaterne i fem år, er man ret meget selv skyld i ulykkerne. Håber sandelig da det er en skrivefejl, og man har efterset varmepumperne.
 
kp
Godt være jeg ikke helt forstår det. Men er det 20 varmepumpen der har en defekt kompressor der hvor du bor??
 
lars-jacobsen
Ja det skriver han.
I andet indlæg her er der også link til et billede
http://heatpump.dk/forum/viewthread.php?forum_id=42&thread_id=2784&pid=21539#post_21532

[img]https://imgur.com/a/09j8J0W[/img]
Bosch EHP7 LW/M, 110L buffer, 2*300m slange. Nilan Comfort 450 Ventilation
Energiklasse 2 hus fra 2010 på 213 m2 + 22 m2 1.sal. Åbent til kip overalt (5,6 m) => 717m3 opvarmet/ventileret volume. Gulvvarme overalt, rum temperatur ca. 22-24 grader.
2010-2020: Graddagekorigeret normforbrug i perioden: 5.494kwh, ved fordeling af Varme/Vand: 87/13 %
Op til 5 personer i husstanden, hvoraf 3 er teenagere.
Deltager i "Styr din varmepumpe", (nr.99) samt egne data på:
Strammelse.stokerlog.dk
 
kp
Det lyder godt nok helt utroligt hvis der skulle være 20 varmepumper med defekt kompressor. Vi har ca 2000 Danfoss varmepumper vi laver service på og skifter ca 8-10 kompressor om året. Så det lyder godt nok helt vild hvis der skulle være 20 kompressor der var defekte. Håber da de andre har fået lavet service og der kommer noget garanti ind over.
 
hamselv
Tror bestemt heller ikke på en seriefejl. Og selvfølgelig kan elendig montage have en indflydelse, men slet ikke i det omfang.
 
kp
Syntes godt nok også den historie lyder utroligt hvis det passer...
 
hamselv
Det hænger ikke sammen med vores oplevelser af hvor hårdføre VP'er er! Vi har da oplevet meget sølle levetid, men det plejer at være GDS-blikeksperten. Blikexperten solgte kinesere hvor vi gerne fik dem ca 3 år gamle med et knækket trykrør.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 9

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,288
Nyeste bruger: luna26
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,148,543 Unikke besøg
XHTML CSS