HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Reelt forbrug vs hård vinter+kold Maj
thsoe
hej

19 timer har den kørt fra den 01,11 og indtil d.d
Så det kan vidst ikke være bedre eller
IVT Greenline 7. 350 meter slange. 170 kvm hus. 60 kvm gulvarme. Rest radiator
 
Sune
Hej Thsoe
Jeg kan da godt oplyse mine indstillinger, men om de passer til dit hus ? mit hus er fra 1865 i stueplan og ny 1 sal fra 2005, ikke superisoleret men generelt 200 mm på 1 salen hvor stueplan er mellem 50 og 100 mm i vægge og gulve.
Generelt har jeg ca 20-20 grader i hele huset.
Varme kurve er generelt instiliiet på 2,7 Selv om jeg har kun har 20 % gulvvarme og 80 % radiatorer.
Denne er hævet + 2 grader.
Blæser det meget en vinterdag kan og afkøling er stor kan jeg godt finde på at forskyde dennne yderligere op.
Sommer tidsstyring er nu pr 1 juni sat til 10 grader, men noget jeg lidt fornemmer hvad nødvendigt er dvs forår / efterår står den omkring 18 grader.
Varmt vand er indstillet til 46 grader og pr. 14 dag varmtvands spids.
Brinepumpe til start og stop.
Centralvarme pumpe - konstant (alt efter sommertidsstyring)
Lavest brine temp ind i vinter 0,1 grad, sidste august højst på 17,8 grader ind.

Vh sune
IVT HT+ C7, excl buffer, 2 kredse, 500 m, 210 M2.
 
thsoe
Se det er jo spændende. Jeg har nu fundet ud af at min er sat på 51 grader. Varmt vands spidsen (hvad det så end betyder og har betydelse for) var pr 30 dage. De er nu ændret. Det bør jo give lidt. Min varme kurve er på 4,4. Kurven kan jeg ikke huske hvad står på, men det må jeg til efteråret lege med.
Jeg har nu lært noget omkring styringen af en varmepumpe. Nu mangler jeg bare at lære noget omkr det i kalder Brinepumpen, såvidt jeg kan se er det nok der man kan "tjene" flest KWH. Det må hedde noget andet i IVT's oversættelse.
Jeg mangler stadig at en eller anden kaster lidt lys over hvad jeg egentlig burde være sat til i forbrug - men det kommer nok. Nå det går nok.

IVT Greenline 7. 350 meter slange. 170 kvm hus. 60 kvm gulvarme. Rest radiator
 
Sune
Hej thsoe
Varmtvandsspids er hvor elpatron hjælper til at øge varmtvands temperaturen, iforbindelse med legionella.
Du skal lære din varmepumpe at kende, - læs brugsanvisning 10 gange, så er jeg sikker på at du begynder at forstå de forskellige begreber.
Brine pumper er pumpen der får væsken i jordslangen til at cirkulerer.
Varmebærerpumpen er for centralvarmen i huset.
Min erfaring er at prøve sig frem mht. valg af varmekurve, jo lavere kurve, jo mere spare du. Når nu fyriringssæsonen begynder så sænk kurven løbende med måske 3 dage imellem, indtil du og famliien syntes det er ok, - lkke for varmt og ikke for koldt.
Iden forbindelse burde jeg nævne at alle mine radiatorventiler står fuld åbne og lader VP bestemme efter udetemp.
Vh sune
IVT HT+ C7, excl buffer, 2 kredse, 500 m, 210 M2.
 
thsoe
Hej Sune,
Point taken. Syntes nu også at jeg har forsøgt at læse den instruktion flerer gange. Den er fra IVT. Syntes ikke at de bruger udtrykket Brinne pumpe. Men skidt nu med det. Jeg er godt igang med at lære. Derfor alle spøgsmålene. Det er de små tricks som i med erfaringen gerne må øse til mig nybegynder. Jeg har aftalt med Rex at de kikker forbi når det begynder, at blive koldt igen, så kan vi gennemgå samtlige indstillinger.
Venligst
Those
IVT Greenline 7. 350 meter slange. 170 kvm hus. 60 kvm gulvarme. Rest radiator
 
allankj1
Hej Those

Du har stadig ikke rigtig skrivet noget om hvor varmt du har det i huset om vinteren. Jeg synes måske du skulle spørge Rex hvilken temp. de har benyttet i beregningen og sammenholde denne med den temp. du har i huset. Bare 1 grad varmere siger man koster 10 % ekstra energi.

Derudover kunne jeg godt tænke mig at høre hvorledes du styrer temperaturen i huset. Er det de enkelte ventiler på dine radiatorer/gulve der tænder og slukker for varmen eller er disse ventiler altid åbne således at temperatuen styres af fremløbstemperaturen i pumpen (den varmekurve du har sat pumpen på). Står ventiler altid åbne cirkulere vandet altid i dine radiatorer og gulve. Dette kan måske betyde at du kan skrue lidt ned fremløbstemperaturen og dermed spare lidt kwh.

Er der buffertank på systemet? En buffertank er ekstra vandtank på måske 100 liter vand som sikre at pumpen har nok vand at arbejde med til at den kan få nogle lange driftstider. Det optimale for en varmepumpe er lange driftstider. Dette skyldes at i de første pr. minutter laver pumen ikke varme men bruger el. Så har du f.eks. små korte kørsler på måske 10 min har du 2/10 = 20 % af hver driftskørsel som er ineffektiv. Hvorimod har du en driftskørsel på 1,5 time (antager at alle radiatorer og gulvventiler står åbne) har du kun 2min /150 min = 1,33 % af din drifskørsel som er ineffektiv. På sigt vil du spare nogle kwh på dette. Pumpen kan betragtes lidt som en bil som køre længest på de lange turer med jævn fart fremfor korte turer med pedalen i bund.

Derudover synes jeg du virkelig skal overveje tidsstyring af din cirkulationspumpe på det varme vand. Eksempelvis behøves den vel ikke køre om natten og mens I er på arbejde og i skole? Dette kunne måske spare dig for 200 kwh om året. Et andet råd kunne være at holde øje med det forbrug i sommermånederne i forhold til beregningerne. Har hørt om grimme eksempler på at pumpen laver meget varmt vand om sommeren fordi der er cirk. på vandet. Vandet må jo alt andet lige tabe noget varme de steder hvor rørerne ikke er isoleret lige så godt som vandvarmertanken er. Eksempelvis i dine gulve. Til sommer vil du kunne mærke på dine gulve om der er nogle steder dine varmtvandsrør er dårligt isoleret for så vil dit gulv være varmt de steder og så kan du jo selv regne ud at det kommer til at koste på elregningen. Ved ikke hvor mange I er i huset men jeg kan sige at vi er 2 voksne og en pige på 5 år og vi bruge pt 2,5 - 2,6 kwh i døgnet til varmt vand. Prøv at holde lidt øje med dig forbrug i de varme sommerdage hvor pumpen ikke producere varme til huset.

Mvh

Allan
Redigeret af allankj1 d. 09-06-2010 15:19
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
thsoe
Hej Allan,
For at tage de sidste først. Tidsstyring af det varme vand. Her har vi valgt at få en pumpe på, da det ellers ville tage lang til for det varme vand, at nå op til badeværelset på første sal. Vi er klar over, at det koster. Pumpen er dog født med et døgn ur. Dvs fra kl 21,30 - 06 er den slået fra. Min kone er på barsel indtil December. Når den er slut skal vi have et uge ur på også. Så pumpen ikke arebjder mens vi ikke er hjemme. Så vil forbruget pr uge være ca 2 kwh for den pumpe. Det er bedre end det har det forbrug som er nu på 0,45 kwh pr døgn. Så det føler jeg at der er godt styr på. Mener at det var dig som bragte det på bane i starten af denne tråd.
Gulvvarmen og ventilen må jeg med skam meddele, at jeg af en eller anden ubetænksom grund har fået stående på 4. Ventilen bør jo alle de andre ventiler værer helt åben. Det er den her med helt åben. Alle radiator ventiler står på max. Dog ikke i soveværelset da vi sover a h til når der er 21 grader.
21 grader har vi ellers i hele huset.
Jeg har efter råd fra Sune sat mit varmtvand til 46 grader og har sat varmeproduktionen til at gå på sommertid når der ude er 13 grader. Det giver pote. Nu bruger vi kun 4-5 kwh i døgnet. Jeg kan se at du er på 2,5-2,6 kwh. Så her er også plads til forbedring.
Jeg har læst flere steder omkr det at have en buffer tank. Dog har jeg aldrig fået denne forklaring. Det jeg har fået at vide med hensyn til buffer, er at de vandrør som er i gulvet og ud til radiatorene skulle kunne gøre det ud for en buffer tank. Kan næsten se ud fra det du skriver, at det kun kan gå for langsomt med, at få hænkgt den op. Hvor stor skal den så værer?
Sidste spørgsmål (indtil videre Wink ) Den pumpe jeg har på mit gulvvarme (4 rum - 190 meter slange) kan den tages væk og lade den pumpe som pumper radiatorvandet overtage. Den pumpe er iøvrigt koblet til varmepumpen og ikke et eksternt stik.

Venligst

THomas
IVT Greenline 7. 350 meter slange. 170 kvm hus. 60 kvm gulvarme. Rest radiator
 
allankj1
Min temp. på det varme vand 47,5 grader (menu 2,3). Koblingsdiff. står på 5 grader (menu 2,4)

Der udover har jeg tidsstyring på det varme vand og laver således ikke varmt vand om natten hvor jeg alligevel ikke bruger varmt vand.
Se side 24 i din manual:

Tidsstyring af varmtvand efter ur
Funktionen Tidsstyring VV efter ur (4.3) fungerer på nøjagtig samme måde som Tidsstyring VP efter ur (4.1). Du kan vælge at frakoble varmtvandsopvarmningen helt for at spare energi. Dette er især effektivt, når strømmen er dyr. Fremgangsmåden er den samme som i det tidligere eksempel. Det kan du bruge, når du skal foretage dine indstillinger.

Jeg laver ikke varmt vand mellem kl. 22,30 og kl. 6,15 (står op omkring kl 6.45 og går i bad og jeg mangler aldrig varmt vand).

Det er måske kun meget minimalt hvad jeg sparer her men mange bække små bliver til...........!

Mht de andre spørgsmål må jeg lige tage dem i morgen eller i weekenden. Sidder lige og arbejder pt.

Mvh

Allan
Redigeret af allankj1 d. 09-06-2010 23:23
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
thsoe
Hej Allan,
Hvis du har mulighed for at se på de sidste par spørgmål vil jeg være glad.

Thomas
IVT Greenline 7. 350 meter slange. 170 kvm hus. 60 kvm gulvarme. Rest radiator
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 5

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,218,432 Unikke besøg
XHTML CSS