HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Solvarme i jorden !
kla
Transmissionstab !! desuden lægger du en kanal tæt på jordslangen, hvordan kan jorden sende energi forbi de rør som ligger i jorden, man laver en kuldebro til den side kanalerne ligger.
 
Kurt Jacobsen
Jeg har svært ved at se det er så oplagt. Der kan da gerne være et transmissionstab, men eftersom varmen er gratis, er det stadig interesant, hvis tabet blot ikke er 100%, hvilket det jo med sikekrhed ikke vil være...

I mellemtiden er jeg kommt meget i tvivl om jordvarmen måske i virkeligheden er overkill, hvis vi taler et nyt højisoleret hus. Jeg hælder mere og mere til Nilans totalløsning til lavenergihuse med VP18 Combi, som kan nøjes med en luft/luft-varmepumpe. Der skal stadig nedgraves et Airvex-lignende indsugningssystem til sommerkøling. Dermed er setup'et mere simpelt - og spørgsmålet er stadig om det kan betale sig at blæse afkastluften ud gennem Airvex-rørene på de tidspunkter hvor aflastluften er varmere end jorden.

Spørgsmålet er vel i grunden, om luften er så kold efter at have været igennem luft/luft-varmepumpen, at der ikke er tilstrækkelig med overtemperatur til at opvarme jorden. Har nogen erfaringer med afkasttemperaturerne fra VP18 Combi?
 
XJLN
På VVS 07 messen var Stiebel Eltron med deres program, jeg blev lidt fasineret at af denne model: http://www.pettinaroli.dk/ste/dok/Datablad%20lwz303_403%20integral%20DK.pdf - en kombineret varmepumpe og ventilation som endvidere var forberedt til solvarmetilkobling. Som jeg husker den var der både udsugning og indblæsning som ikke alle udvaver har, så slippet man for de ventiler som det kan trække ind af. Og prisen mindes jeg ikke at være skræmmende på den.
 
Kurt Jacobsen
Stiebelpumpen ser fin ud - dog undrer det mig at den er så stor? Så vidt jeg kan se, kan den nogenlunde det samme som VP18'eren, der også fås med de samme features.
 
XJLN
Mon ikke det er fordi der er centralvarmeproduktion i Stiebel? Som jeg ser det er VP18´s centralvarmedel kun en elpatron der kobles ind, altså direkte el og ingen varmepumpe. Er det ikke rigtig?
 
Kurt Jacobsen
Det er muligt jeg tager fejl, men så vidt jeg forstår, er VP18 bestykket med en luft/luft-varmepumpe, som leverer varmt vand. Elspiralen er blot til spidsbelastningsperioder. VP18 fås i flere varianter, bl.a. en VP18 Combi, der af Nilan betegnes som "Totalløsningen til lavenergihuse lavet efter BR2006"
 
XJLN
JA men man vil få "kolde" gulve uden bare lidt gulvvarme.
 
Kurt Jacobsen
Jo, men så vidt jeg kan se kan den også køre gulvvarme :-)
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 15

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,298
Nyeste bruger: Ove
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,346,085 Unikke besøg
XHTML CSS