HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
hjælp! kondensvand fryser!
ivtair90
hej allankj1

tak for din store hjælp!
Det ser da bestemt ud til at kunne fungere.


Jeg talte forresten med min VVS'er, hans ord om at jeg henviste til manualen om at røret skal have et varmekabel hvis ikke røret føres ind i huset var, "du skal ikke læse manualen, det hjælper dig ikke noget".
Jeg blev en smule chokeret over den udmelding?!

Desuden sagde han at hvis jeg ønskede det måtte jeg selv kontakte min elinstallatør - hvilket jeg så måske kan undgå med det kabel du linker til allankj1.


/Nel
 
allankj1
.At sige at du ikke skal læse manualen er da noget vrøvl. Selvfølgelig skal du det så du kender din varmepumpe 100 %. Men måske han ikke ønsker at du skal vide noget om pumpen for så kunne det jo være at du ikke ringede til ham når den driller og så mister han penge jo.

Modereret af admin

Mvh

Allan
Redigeret af Admin d. 27-12-2010 12:58
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
Mr Scooby

Citer

allankj1 skrev:
.At sige at du ikke skal læse manualen er da noget vrøvl. Selvfølgelig skal du det så du kender din varmepumpe 100 %. Men måske han ikke ønsker at du skal vide noget om pumpen for så kunne det jo være at du ikke ringede til ham når den driller og så mister han penge jo.


Også min mening - det er en hård vinter; men ikke udover det forudsigelige, og derfor burde varmekablet have været inkluderet i tilbudet fra VVS-installatøren.

Når han nu ikke vil overgive sig frivilligt, synes at du skal skrive et klagebrev til IVT/ Bosch Danmark med kopi til installatøren, og spørge om deres varmepumpe ikke skal fungere om vinteren ?
 
ivtair90
tror næsten det er omvendt lige nu, han er møgtræt af jeg har ringet og brokket mig over de her ting. Han må mene hans ekspertise er bedre end IVT's manual.

kunne da godt overveje det klagebrev, spørgsmålet er bare om man skulle se at ordne det selv istedet, det er jo ikke rumforskning at sætte det op. Bare flere penge fra egen lomme.



/Nel
 
Joachim Gyldner
Hej Nel

Når min vandhane drypper, ringer jeg til vvs´eren. Når min bil ikke kan starte går jeg til mekanikeren. Og i dette tilfælde burde det også havde været et kompetent firma som stod for dit projekt.
Når fyldningen af kølemiddel overstiger 1kg uanset arten skal idriftsætning/eftersyn gøres af en person som har fået den fornødende instruktion og øvelse. desværre ses det at smede ofte ikke har den kompetance og hvorfra skulle de så kunne vejlede køber?
Hvis du har efterspurt et produkt til opvarmning af hele huset og du nu sider der hjemme og frysser, kunne det godt tyde på dit anlæg ikke er stort nok eller der mangler optimering af VP ´en.
Før eller siden bliver du nød til at få rådgivning/hjælp fra et kompetent firma.

Så drop vvs´en, gå direkte til fag folk og undersøg sagen om der kan klages over vildledende rådgivning
Redigeret af Joachim Gyldner d. 27-12-2010 15:33
Joachim Güldner. Uddannet køletekniker
 
ivtair90
Ja det er da selvfølgelig rigtig nok.

Det virker bare til at IVT manden har et godt samarbejde med vores VVS'er - hvilket helt sikkert betyder at uanset hvad jeg gør så rammer det tilbage på min VVS'er som igen kan blive endnu mere ugidelig og sur på mig.

Vi fryser ikke - vi har bare lige fået en IVT-AIR 90 sat op i november og nu står den derude og fryser til og smider vand ud under sig - og røret skulle så have været beskyttet og lagt hele vejen til drænåbningen i vores kælderskakt og ikke 25 cm fra åbningen så det OGSÅ kan fryse når der endelig er hul igennem fra maskinen. Det er jo ikke ligefrem et biligt projekt vi har investeret i her.

Hvem er de fagfolk du foreslår? hvis ikke IVT selv.

Det ryster mig da lidt at høre at "alle" varmepumper som min VVSer kender til har samme problem som vores - dvs. den fryser til i kondensvandsrøret inde i maskinen og smider så vandet ud over/ind under maskinen og der ligger et 3-5 cm tykt islag under og rundt om hele maskinen nu. Det vokser selvfølgelig dag for dag lige pt.



/Nel
 
Joachim Gyldner
Det lyder lidt til at du er faldet mellem to stole.
Om ik andet må IVT selv have den største interesse i tilfredse kunder, så jeg råder dig til at take kontakt til IVT og søge hjælp. IVT må have andre samarbejdspartner end din vvs mand.
Joachim Güldner. Uddannet køletekniker
 
allankj1
Har snakket med IVT i dag. Kablet til en bosch og en ivt er det samme. Dog kan tilslutningerne være lidt forskellige oplyste de.

Mvh

Allan
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
ivtair90
jeg har lige talt med VVS'eren

Han sagde at IVT havde oplyst om mange med samme problem rundt om i landet og at maskinen ikke lider overlast af det.
Så længe den kan komme af med vandet - også selvom det er ud over siden går det.
Endvidere at IVT netop har en løsning med strips/tilkobling til et varmekabel - og dermed kan problemet blive løst. (som du oplyser allankj1)

Planen for mig er at lade skidtet køre og ikke bekymre mig mere om det. Vi skal have flyttet udedelen til sommer og der tager jeg ganske givet sådan en anti frost løsning med i købet.

Det er beklageligt man ikke bare gør det med det samme - men det må handle om kroner at det ikke bare er standard.

Jeg takker mange gange for interessen om mit problem!

Så må vi lige se hvad "hamselv" har at tilføje - hvis noget - når han kommer tilbage! Smile - han er fra IVT's egne rækker ikk?

/Nel
 
hamselv
Sikke da noget bæ......

For år tilbage spurgte jeg til varme i kondensafløb, men fik den gang beskeden "det er ikke nødvendigt i DK". Derfor har vi heller anvendt dette. Ingen tvivl om at vinteren i år er så ekstrem, at man nok må sande det alligevel er en god ide! Vi har endnu ikke hørt om jammer fra OPTIMA Kunder, men måske skulle vi lige gennemgå vores liste og få ringet rundt. For skal denne uhyggelige vinter fortsætte endnu et på måneder, tror jeg man bliver nødt til at revurdere nødvendigheden af varme i kondensafløbet. Som jeg vist nævnte andet sted, anvender man i Air og Optima, at have et trykrør klistret op på bunden af drypbakken. Det giver normalt temperatur nok til at skidtet kan komme af med vandet. Men de ekstreme temperaturer der har optrådt de seneste par måneder er jo helt vildt. Normal har man måske 12 - 20 timer på eller under minus 12. Det kan vi bestemt ikke prale af i år.

Vi vil ihverttilfælde lige få undersøgt hvordan "vores" varmepumper kommer af med vandet. Og efterfølgende finde ud af om der skal tages action på dette.
 
hamselv
Har lige skimmet en nyere (svensk) vejledning. Man anbefaler i denne at afløbet føres til INDVENDIGT afløb og beskriver det udført UDEN vandlås, således varmepumpen under drift kan suge en smule varm rumluft igennem afløbet. Dvs, man skal således have det isoleret godt og så burde frostsikringen af selve afløbet være 10-4. Man beskriver ligeledes at man kan føre til eksternt afløb, men så er elkabel nødvendigt.

Bakken vil jeg mene man har styr på.
 
ivtair90
til "hamselv"

ja det er lige netop det jeg har læst i min egen manual - at afløbsrør udenfor skal have et varmekabel.

Og så må jeg bare beklage mig over at det ikke er blevet gjort på vores - flot ser det da ud med et tykt lag is under maskinen og op af vores husmur....

æv bæv!

tak "hamselv" for din interesse.

/Nel
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 2

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,253,587 Unikke besøg
XHTML CSS