HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
brine/frostvæske
byboeren
Kan nogle forklare mig der er forskel på frostvæske til solfangere og frostvæske/brine til jordvarme, og hvis nej er der så noget til hindre for at køre sådan 2 systemer sammen ?
 
hamselv
Idag anvendes oftest spritbrine til jordslange i en 28% volumenprocent opløsning. Dette frostsikrer til -15°. Opvarmes denne væsentlig - altså over + 20° er den antændbar. Derfor bør sprit ikke bruges i solfanger.

Solfangerbriner er almindeligvis glykolbaserede, enten propylenglykol eller ethylenglykol.

Propylenglykolen er tykkere og træls at pumpe. Dyrest. Glykolerne er skadelige for naturen og i nogen tilladelse vi har set, har man betinget at der anvendes sprit-brine.

Til OR koster oprydning efter et glykoludslip meget hurtigt mellem 50 og 100 000,-

Iøvrigt kan solvarme kun dårligt lagres i jorden.
 
woebbe jordvarme siden 1985
vil det sige, at hvis man vil kople en energifanger på et jordvarmeanlæg, hvor der er spritbaseret brine i slangerne, så skal der anvendes glykol i energifangeren og monteres en varmeveksler mellem jordslangerne og energifangeren ??????
jordvarme anlæg vølund f 1245 8 kwh, ca 520 m slange i 2 lag. hus 250 m2 fra 1985 gulvvarme over alt. ventilationsanlæg med varmegenvinding. indetemperatur ca 23 graderWinkvarmepumpens årsforbrug i : 2010 = 5000kwh, 2011 = 4950kwh, 2014 = 4398kwh.
Jordvarmen opvarmer også mit 1900 liters UDENDØRS SPABAD. med 38 grader varmt vand sommer og vinterGrin
Pr.21/9 2012 48 stk 250w solcellepaneler fordelt på syd,øst og vest vendte tagflader med danfoss tlx + 12,5 kwh inverter begrænset til 6 kwp. solcelleproduction i 2014 = 10070 kWh Grin
 
byboeren
Ok så blev jeg også klogere idag :0)
Nu slutter du af med en "påstand" om at solenergi kun lagres dårligt i jorden. Jeg har dog også hørt "påstande" om at hælder du en kwh ned i jorden kan du også hive en kwh op igen (selvfølgelig indenfor en kort periode på måske et par dage) er der gjort forsøg med dette/erfaringer ?
 
allankj1
Lidt spændende info omkring energi i sol eller vand.

Måske logik for nogen men jeg har ikke anset det på denne måde før:

[url]http://nive2.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=1104:varmen-fra-varmepumpen&catid=27:nyt[/url]

En anden lidt sjov betegnelse for en jordvarmepumpe er at den er et "omvendt" køleskab. Synes dog denne anskuelse er bedre.

Pumpen er en maskine der har til opgave at køle din have ned til omkring 0 grader. Spildproduktionen til denne opgave er varme som du bruger til at opvarme dit hus med. Den forklaring er lidt nemmere at forså for de fleste.

Allan
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
hamselv
Jorden er ret dårlig til varme/kuldelager, idet varmefylden for jord/sand/ler er ringe. Det der bærer jordenvarmen er at nedsivende overfladevand, sol og en lille bitte smule varme nedefra, gør det vanskelligt at holde monet'et nedkølet.

F.eks Vand-Schmidt og Ove Arkil har injekt-renset jordmonet'er for opløsningsmidler. Der anvender man indblæsning af damp og afsugning af samme i andre boringer. Ved den lille kunst koger man hele monet'et af. Der er efterfølgende ikke en mulvarp tilbage. ca 3 mdr efter behandlingen har jordmonet'et reetableret sig selv og er normalt.
 
Chr
Hej Allan.
Jeg er enig med dig i, at man godt må forsimple tingene, så de bliver forståelige, men omvendt mener jeg ikke de må forsimples så meget at det ender i der rene sludder. Det mener jeg sker på den side du linker til.
Når så yderligere den faglige dybde mangler, så ender det i rent nonsens. Som Hamselv skriver, så kommer varmen til jordslangerne ikke fra Jordens indre, men fra solen via regnvand etc. Påstanden om, at man kan lægge en flamingoplade på jorden, og så vil der blive 8ºC under den forekommer mig noget langt ude. Eller citat: For der skal helst være en temperaturforskel for at der kan ske en varmevandring fra et emne til et andet. Citat slut. Ja det skal jeg love for. Temperaturforskellen er selve betingelsen.

Efter min opfattelse skabes fremskridt ved faglighed, indsigt og omtanke, ikke gennem vidtløftige filosofiske postulater og talekvilibrisme, som på Nive2.dk. Denne side skaber kun forvirring
På Heatpump.dk er der et højt fagligt niveau, som også du selv (og mange andre) bidrager med. Problematikker og spørgsmål lægges frem og besvares udrfa viden og erfaring. Det er noget der gør en forskel til det bedre. Jeg er garanteret ikke den eneste, der har lært en masse om varmepumper mm ved at læse med her.

Både til dig og adskillige andre: Tak for de mange gode indlæg.

Chr.
197 kvm hus, energiklasse 2015. Blowerdoor testet til 0,28.
IVT PremiumLine EQ C8 varmepumpe med 463 meter turbocollector og 300 l buffer.
Specialdesignet ventilation med varmegenindvinding, Genvex Energy II med emhætte tilsluttet.
 
no100
Hej
Jorden er et godt lager for solvarme. I løbet af sommeren er jorden her vor jeg bor blevet varmet op, helt ned til 4m. dybde. Og al den varme er ikke brugt op end nu, i 1m dybde har Temperaturen ligget stabilt på 4c. i godt en måned, i samme periode er Temperaturen i 2m. dybde faldet med 2c. så den nu ligger på 5,7c.
I 15cm dybde har jorden svinget mellem +2 og -2
I det område jeg bor i er der fed ler og mine målinger viser at regnvand ikke flytter rundt på varmen i jordlaget fra 1m. til 3m. Det er således bevist at det er ude lukkende sol indstråling der styre varmen i dig øverste jord lag, Også om vinteren.
Målingerne er taget i en lukket have og uden der er tilført eller fjernet energi.
Med venlig hilsen no100.
2. sydhavsøerne 13kw scotte fra NBE. jordvarmelager med energifanger 24m2
hus 150m2 radiatorer varmetab 80 v.m2Smile
1. hovedstaden 8 kw jv fra NBE med 40m2 hjemmebygget energifanger
Hus 130 m2. radiatorer, loft 200mm. Vægge100mm. Vinduer termo.
 
byboeren
Tænken var om man kunne kombinere et stort solfangeranlæg med jordvarmekolektorer da jeg ikke har plads nok til slanger. Solvarme anlægget skulle være så stor at det kan levere alt det varme vand 6-9 mdr. om året. Når så det ikke længere kan producere alt det varme vand kobler det om og kører ned i jordkolektorerne og i varmepumpen.(NB. jeg har nilan vpl15 som dækker evt. varmebehov de 6-9 mdr.)
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 7

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,311
Nyeste bruger: Macila
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

24,365,026 Unikke besøg
XHTML CSS