HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Projektering af anlæg ved for lidt plads på grunden?
hamselv
Skal så lige sige GE Energy er lidt federe end GES'en - der er en vægmodel. I GE'en kan du lave bypass, det kan du ikke i GES'en.
 
mureren
Jeg ville kigge på en Dantherm HCV/HCH 5 i stedet for GE Energy'en.
 
kitora
Tak for de mange hurtige svar.

Hvorfor specifikt mener I at genvex er bedre end Nilan?

En af de ting der tiltaler mig ved Nilan er at det kan køle op til 8 grader i forhold til udetemperaturen. Hvis jeg skal have en Genvex der kan det samme skal det være en GE Premium 2 hvis den skal være stor nok. Det ser ud som om den er lavet til montering på loftet, og det vil ikke fungere for mig. Mit teknikrum er i underetagen, så det skal være en "skabsmodel".
 
hamselv
Sammenlignet med Nilan, ville jeg så også foretrække at kigge på Dantherm. Men vær obs på at standardfiltrene er lige så ringe som Nilan's.

Om man vil have rotorveksler i enfamilieshuse eller ej er jo en smagssag. Du kan aldrig slippe 100% for lækage mellem ud/ind, dvs lugtoverføring kan forekomme, også selvom man anvender den absolut fineste renblæsningssektion. Fugtoverføring vil forekomme (ellers skal den jo have kondensafløCool. Jeg som astmatiker, skal under ingen omstændigheder have et ventilationsanlæg der IKKE affugter helt ned til knasende tør om vinteren. Det annullerer så den ene halvdel af Danthermerne for mit vedkommende. Men har det dem og gramset lidt. De er ikke så ringe bygget, men holder stadig mest af GE Energy I eller II.

For alle tre's vedkommende skal man nærlæse dybt for at kunne gennemskue hvad de reelt yder af temperaturvirkningsgrad. På det punkt har jeg det som med amerikanske biler - stort er godt. Og den fysiske størrelse på veksleren sætter Energy'en på min førsteplads. På et kontor, ville jeg nok skele væsentlig til den roterende Dantherm.
 
hamselv
På den luftmængde du har i et enfamilieshus er 8 grader røv og nøgler på rumtemperaturen. Men det giver noget på fugten - hatten af for det.

Vil ikke kommentere det yderligere.
 
Mogens
Hej alle

Ja det er svært at vælge, og fordi man er de største og mest kendte på markedet, er det ikke afgjort de bedste produkter. Pæne tal kan regnes ud på mange måder, men tallene viser som regel noget andet når anlægget er sat op.
Det kan være fuldstændigt ligegyldigt hvad der sættes op, hvis ikke isoleringen er optimal, og det gælder nedlagt i isolering, som ovenpå.
Går man efter de bedste tilbud, eller bare anbefalinger angående isolering af rørene, ja så er man i de fleste tilfælde HELT sikker på at få lavet noget L...!
Hvis man skal eftermontere, så kan jeg godt anbefale at man selv isolerer sine rør inden de bliver samlet på loftet, så det kun er selve samlingen der skal isoleres. Det bliver et godt op optimal resultat ud af det.
Hovedrør altid 50mm. med papir, og der afsluttes med 50mm. med alu, husk altid forskudte samlinger. 100mm. rør kan der nøjes med 50 mm. alu.

Og til hamselv

Der findes faktisk anlæg som ikke blander ude/indeluften, og det 100%.Smile mig bekendt også det eneste produkt på markedet, nemlig Airwex fra Vejle
Se evt. foto på min hjemmeside under varmegenvinding.

Nyt hus bygget i 2008/2009 anerkendt mærke skulle der ind, med digitalstyring/display, jov jov fint skal det jo være. Det blev Nilan. Ikke fordi Nilan ikke er godt, men det hjælper ikke når man FØLGER forskrifterne med hensyn til isolering, for det var nemlig ikke nok.
Frisk luft fik de da ind i huset, mener de kalder det for "TRÆK"Shock. Kaldes også for en ommer.
Fuck det må være træls, eller ved det var det. Og de er langt fra de eneste som har og får lavet noget skidt.
Det er også rart man kan sende en sms til sit anlæg, og lave lidt om på styringen hele tiden, især nu da man har inkluderet sine sms-er i sit abonnement. NEJ NEJ sådan et anlæg passer sig da sig selv.(næsten) Sommerhus er det helt fint med fjernstyring.Wink

Med hensyn til at køle huset ned ved at køre sommerdrift, glem det! . De eneste som har lukket for vinduer/døre om sommeren er vist dem med allergi mv. Og jeg tror selv de har styr på dette, med pollenfiltre og andet godt kram der findes.
Hvis man ikke kan sove for varme, så montere et lille A/C anlæg i soveværelset.

Venligst
Mogens
http://mosie1.mono.net/
TVP Vari-Speed 3-10 Vagn Tanderup anlæg. 350m slange i sandet/blandet jord, dybde 90cm mellem slanger 150cm. Høj grundvandsspejl. Hus 186m2 alt til kip 4 m, klinkegulv over alt med gulvarme. Airwex varmegenvinding. Strømmen produceres af Iskra R9000 husstandsvindmølle. Maks. er indtil videre 118 kwt på et døgn.Wink
Nu med luftsolfanger tilkoblet varmegenvindingsanlæg.
 
kitora
Jeg er fuldstændig blank når det kommer til disse ting, så jeres inputs er højt værdsat.

Dantherm ser absolut ud som en fornuftig løsning. Hvis jeg vælger den vej er der jo heller ikke nødvendigvis noget der taler for at købe en Nilan jordvarmepumpe.

Hvad er den ultimative jordvarmepumpe hvis I havde frit slag til at vælge?
 
kla
Uha nu bliver det meget svært, vi har alle en favorit, min er METRO THERMS, hamselv siger nok Ivt andre siger valliant , nogle siger Bosch osv.

Her må du selv lave opsøgende arbejde og finde den som passer dig.

Mit bud på METRO THERMS er fordi jeg arbejder med dem og
De har meget høj cop. Styringen kan håndtere sol, ventilation, køling, med SMS modul kan man få oplysninger på sin mobil, lystryk kun 28 dB . Så jeg kan godt lide METROSAVER
Karsten Larsen.


www.tjorneholm.dk
 
mureren
Både manual, betjeningspanel og software i den MetroSaver ligner i mistænkelig grad en Nibe/Vølund Fighter!
Er det et "tilfælde"?
(selve varmepumpen adskiller sig heller ikke ret meget fra Vølunds synes jeg)
 
hamselv
Sådan er det vel. Jeg ville også klart vælge en af vores varmepumper, som i sagens natur er verdens bedste.

Uanset valget af VP afhænger den endelig løsning bravt af øvrig design og omhu ved installationen (og ikke mindst trimningen).
 
kitora
Beslutninger beslutninger..... Frown

Jeg er sikker på at man kan bruge uger, måneder eller år på at jagte den bedste sammensætning uden nogensinde at være 100% sikker.

Jeg har nu hevet nogle priser hjem på et Dantherm HCV5 og et MetroTherm Metrosaver MB-8kW, og faktisk er det en billigere løsning end Nilan kombinationen. Jeg er stadig lidt i tvivl om ikke det er en fordel at varmegenvindingen kan producere brugsvandet så jordvarmepumpen reelt kan være slukket i hele sommerperioden. På den anden side kan jeg jo montere en el-patron til brugsvandet for jeg skal også have et solcelleanlæg på huset, så i sommerperioden er det jo "gratis".

Hvis jeg vil have passiv køling på huset, kan jeg så bare købe en varmeveksler og montere på indsugningssiden og montere en cirkulationspumpe på jordvarmekredsen, eller er der en anden og bedre måde at gøre det på?
 
allankj1
På den anden side kan jeg jo montere en el-patron til brugsvandet for jeg skal også have et solcelleanlæg på huset, så i sommerperioden er det jo "gratis".


Nej det du bruger til denne el-patron vil jo stadig koste dig 2 kr. pr. kwh du ikke sender til el-værket.

Jeg kan kun sige at en af vores naboer har en nilan maskine til genindvinding og det varme brugsvand, 2 solfangere på taget og stor tank samt et gasfyr (plus et kæmpe bryggers for at have plads til alle disse ting). Investering på over 100.000 kr. Forbrug pr. år. 1.200 m3 gas, og 2.000 kwh til genindvindingen = 16.000 DKK om året. Min investering har også været over 100.000 men kan opvarme min hus for cirka 8.000 kr. Nogen gange kan man også prøve at skyde gråspurve med kanoner.
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
kitora

Citer

[url=http://www.heatpump.dk/forum/viewthread.php?thread_id=1629&pid=11208#post_11208]allankj1 skrev:[/url]

Nej det du bruger til denne el-patron vil jo stadig koste dig 2 kr. pr. kwh du ikke sender til el-værket.

Jeg kan kun sige at en af vores naboer har en nilan maskine til genindvinding og det varme brugsvand, 2 solfangere på taget og stor tank samt et gasfyr (plus et kæmpe bryggers for at have plads til alle disse ting). Investering på over 100.000 kr. Forbrug pr. år. 1.200 m3 gas, og 2.000 kwh til genindvindingen = 16.000 DKK om året. Min investering har også været over 100.000 men kan opvarme min hus for cirka 8.000 kr. Nogen gange kan man også prøve at skyde gråspurve med kanoner.


Afregningsprisen for el er kun 60 øre/kW, så det er ikke helt korrekt.

På den lange bane vil det vel være en fordel hvis jordvarmepumpen kører mindst muligt, eller?

Med det i tankerne er mit stores spørgsmål om det er en fordel at opvarme brugsvandet på en anden måde end vha. jordvarmepumpen. Om det så er vha. varmegenvindingen (eks. Nilan), eller vha. en elpatron (DanTherm) er der hvor jeg vakler.
 
allankj1
Ja hvis du producere mere el end du selv bruger i husstanden ja så får du kun 60 øre pr. kwh. Men går ud fra at du ikke får så stort et anlæg og derfor vil det el du producere med anlægget og som du sender ud på nettet have en værdi af cirka 2 kr. Det får jo din måler til at løbe baglængs og derfor skal du afregne x-antal kwh mindre til el-selskabet a cirka 2 kr.
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
allankj1
Forstår dog stadig ikke hvorfor du er så bange for at lade jordvarmen stå for det varme vand om sommeren. Den skal nok klare det til Ug og gøre det billigt. Hvis du vælger en varmepumpe der kan lave det varme vand kommer denne jo til at køre hele sommeren i stedet for. Men jeg mener bare at en boligventilationspumpen er betydelig dyre at indkøbe end en alm. genvex maskine (Nilan 300 comfort eller ligende).
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 7

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,298
Nyeste bruger: Ove
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,350,085 Unikke besøg
XHTML CSS