HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Jordvarmeslanger vigtighed af dybde under jord
flemmingbjerke
pmp@: Det har du selvfølgelig ret i. Det var nok også derfor jeg i første omgang tænkte at det lød som noget vrøvl. Men da jeg er interesseret i energilagring, kiggede jeg alligevel nøjere på systemet og opdagede at det er fup hvad der står om 100% effektivitet osv. Men jeg opdagede også at der er folk der er hoppet på den: Hvis du øjer debatten igennem på ing.dk, kan du se at der ikke rigtig er nogen der har gennemskuet at det ikke holder. Der er tilmed et større firma som nu udbyder produktet, Sunwell, og der er vist også folk der køber det.

http://www.jordvarme.dk/files/manager/pdf/DVI_Brochure_energibroend.pdf

Så bliver det altså lidt vigtigt at påpege at det er det rene vås at "Solvarmeakkumulatoren ”SUNWELL” er 100 % tabsfri", og at "energien ikke kan undslippe fra energibrønden". Og man skal altså lige tænke sig lidt om og vide noget om varmeteori for at vise hvorfor det ikke passer. Det har jeg så gjort på ing.dk:

http://ing.dk/artikel/104139-saesonlagring-af-ubegraenset-solvarme-er-mulig-hvem-griber-chancen#p462162

Så kan opfinder, producent, osv. jo komme igen. Men de stikker jo nok piben ind eftersom de formentlig kan se at jeg har ret. Det er jo lidt svært at sige at entropiloven og varmeledningsligningen ikke gælder for Sunwell ;-)

Men du har da ret. Et eller andet sted er det ret simpelt at det ikke holder. Min kone rystede på hovedet, da jeg fortalte hende det, og sagde: "Hvis du hælder en kedel kogende vand på jorden, bliver den da hurtigt kold igen." Så enkelt er det grundlæggende.

Men nu har jeg vist kogt suppe nok på det her, og jeg glæder mig til at få hjælp når jeg kommer lidt længere med det praktiske, tak ;-)
 
flemmingbjerke
SUNWELL DUR OVERHOVEDET IKKE TIL AT LAGRE VARME

I skal nu lige have denne som jeg har lagt på ing.dk:

På baggrund af mine mere teoretiske overvejelser gav jeg mig til at kigge lidt nøjere på de tal den gode opfinder selv angiver, og minsanten om ikke de viser at jeg har mere ret end jeg troede. Hvis man kigger på tabellen s. 6 og beregner gennemsnit for 1981-83 for aug-okt, får man at temperaturen af returvandet i august er 19,8 grader og i oktober er 9,8 grader altså et fald på 10 grader på trods af at der i disse 3 måneder i alt blev lagret 2298 kWh.

Jeg skal ellers love for at varmen suser ud af Sunwell. Gennemsnit for returvandet oktober er altså 9,8 grader, dvs rundt regnet et par grader over gennemsnitstemeperaturen i jorden. Næsten al sommerens varme er altså allerede væk i oktober!!!

Jeg vil på kraftigste fraråde nogen at lagre varme i en Sunwell - og jeg trækker aller mine tvivlende måske'er ovenfor tilbage.

Sunwell giver bare en helt almindelig jordvarmepumpe som ligger i stor dybde pga. de lodrette rør. Den giver også kun en COP på knap 3 svarende til almindelige jordvarmeanlæg (s.9 ). Det er formentlig næsten uden betydning at der tilføjes solvarme. Solvarmen bruges ikke til andet end at fyre for mulvarpene om efteråret.

Men jeg synes nu stadig at vi skal takke den kære opfinder for, ganske vist ufrivilligt, at have dokumenteret at det kan ikke lade sig gøre at lagre varme i jorden. Tak, for det.

PS: Når jeg ikke tog 1984 med, skyldes at der er noget galt med oktober: Returvandet er 17 grader dvs. steget 7 fra sep trods at der tappes 326 kWh.

http://opfind.nu/media/31238/SUNWELL.pdf
 
no100
Hej
Hvor er det godt at vi bor i et land hvor jorden er så godt et lager for varme, vel at mærke sol varme.
Kan det forbedres, ja. det kan det, de steder hvor jorden egner sig til det. Kan jeg bevise det, det kan jeg godt men jeg er ikke færdig med at samle resultater og beregne, jeg har været i gang med projektet i 6 år og brugt 160 tusinde kr. og der vil gå to til tre år før jeg er færdig. Men alder rede nu kan jeg se at det ikke er dårligere en almindeligt horisonttalt anlæg

Til flemmingbjerke et citat.
efter to måneders drift kunne der f.eks. konstateres op til 1,5 graders afkøling i en sonde, der var placeret to meter fra boringen.”
Så kan du regne lid på tallene og se om du kan få det til at passe med de tal jeg oplyste om varmens vandring i jord, husk at der her kun er et temperatur spring på fire grader.

flemmingbjerke @ :
Men jeg synes nu stadig at vi skal takke den kære opfinder for, ganske vist ufrivilligt, at have dokumenteret at det kan ikke lade sig gøre at lagre varme i jorden. Tak, for det.Sad
Lynkonklussioner. Du skal mok gøre dig selv den tjeneste at læse meget mere, og så sammen holde de forskellige resultater inden du kommer ned konklusioner.

Mit citat kommer fra
Vand og Jord, nr. 3, 2010. Jordvarmeboringer -problemstillinger og perspektiver
Det er vær at læse, ikke mindst afsnittet ” Alt det vi ikke ved”Grin
Hilsen no100.
2. sydhavsøerne 13kw scotte fra NBE. jordvarmelager med energifanger 24m2
hus 150m2 radiatorer varmetab 80 v.m2Smile
1. hovedstaden 8 kw jv fra NBE med 40m2 hjemmebygget energifanger
Hus 130 m2. radiatorer, loft 200mm. Vægge100mm. Vinduer termo.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 4

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,299,500 Unikke besøg
XHTML CSS