HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Minimumsvarme i huset
hamselv
...og det er noget jeg ved man har diskuteret - den med elmålerne. Og faktisk var der plads på dinskinnen i combi modulet til LV'en og VV'en uden beholder. Men målerne ville så sidde lidt åndsvagt, hvor man ikke uden videre kan se dem. Har set en kineser med en måler i styringen. Men denne oplyste kun det halve af det faktuelt forbrugte og var derfor værdiløs.
 
Chr
Jeg har desværre ikke en bi-måler på pumpen, men der er en indbygget energimåler som, med den nøjagtighed sådanne engang har, giver et fingerpeg om, hvor i verden forbruget befinder sig.
I følge denne har pumpen fra 01. maj 2013 til 01. maj 2014 leveret:
Varme: 5800 kWh
Varmt vand: 2250 kWh
Hvis jeg gætter på, at varmen er lavet med en COP på 5 (det er ikke set at sluttemperaturen er kommet over 35ºC) og varmt vand med en COP på 3,5 så ender vi med et elforbrug på ca 1800 kWh i perioden. Bevars, det er høkerregning i træskolængder, men det fortæller mig, at jeg ikke er helt ude i skoven med hensyn til forbrug.
Omregnet til olie ville det svarer til et forbrug på ca 830 liter pr år.
Der kommer bi-måler på når der skal laves eftersyn indenfor meget overskuelig tid.

Med hensyn til ventilationsanlægget, så har jeg to gange haft en transportabel elmåler på i en måned. Begge gange kommer det ud med et forbrug på 19-20 kWh pr måned, eller det der svarer til ca 240 kWh pr år. Det er målt med det program jeg har sat anlægget til at kører og inkl normal brug af emhætte. Det ligger absolut også indenfor det forventede.

Chr.
197 kvm hus, energiklasse 2015. Blowerdoor testet til 0,28.
IVT PremiumLine EQ C8 varmepumpe med 463 meter turbocollector og 300 l buffer.
Specialdesignet ventilation med varmegenindvinding, Genvex Energy II med emhætte tilsluttet.
 
hamselv
-> Chr. Det er en energi-tæller (vil jeg nærmest kalde det). Den tæller tiden og ganger med en faktor. Om denne faktor er forskellig om der laves VV eller varme ved jeg ikke. Denne programdel er ikke tilgængelig. Men regn i gennemsnit med at vandet opvarmes med en gennemsnitlig COP på lidt over 3 og lige knap 5 ved opvarmning.

Dvs "målingen" er ikke sådan rigtig helt valid og kun en slags antydning. Men Tranås har oplyst at faktuel ydelse rammer indenfor +/- ikke så meget.
 
quimby
Som meget uvidende på teknik/ingeniørområdet og ukritisk overtager af et typehus med jordvarme er jeg lidt luren ved dimensioneringen af mit anlæg. Især ved vores VV behov med syv personer og kun 250 m slange. Har dog haft pmp til at hjælpe med indstillingerne. Jeg skal have købt en bimåler, men bruger samlet kun 8-9000 kWh pr år til det hele og det finder jeg egentligt ikke skræmmende set i lyset af hvor meget ungerne bruger på deres værelser:-)

Er der nogle nøgleparametre man kan kan holde øje med? Drifttimer pr start, antal starter eller andet. Ikke nødvendigvis for at sammenligne med andre, men mere for at følge anlægget over tid. Og se om jeg driver rovdrift på jorden.

Mvh quimby
F-1245 6kw, 250 meter slange i to lag. 192m2 energikl 1 med fuld gulvvarme. 7 pers i fam.
 
Chr
Jeg har lavet et skema, se vedhæftede, hvor jeg noterer diverse parametre. Forbruget og produktion af varme og varmt vand noteres ugenligt, antal starter og drifttimer månedligt. Sedlen hænger på VP'en og er dermed let tilgængelig, også for overblik.
Tallene skrives i et regneark -er pt fedtet ind i andre private data, så kan ikke vedhæftes- men her beregnes parametrene pr dag.

Kan I holde jer med VV, når i skal i bad alle sammen, eller må i fordele øvelsen over tid?

Chr.
197 kvm hus, energiklasse 2015. Blowerdoor testet til 0,28.
IVT PremiumLine EQ C8 varmepumpe med 463 meter turbocollector og 300 l buffer.
Specialdesignet ventilation med varmegenindvinding, Genvex Energy II med emhætte tilsluttet.
 
Chr
Jeg kan ikke få filen til at komme med, men det er et simpelt skema med: Dato, El- og vandforbrug, energiproduktion varme, varmt vand og total, Elparton, starter og timer på varme, varmt vand og total.

Chr.
197 kvm hus, energiklasse 2015. Blowerdoor testet til 0,28.
IVT PremiumLine EQ C8 varmepumpe med 463 meter turbocollector og 300 l buffer.
Specialdesignet ventilation med varmegenindvinding, Genvex Energy II med emhætte tilsluttet.
 
hamselv
->Chr. Skrev en tråd om emnet. Har immervæk besøgt mange varmepumper, og VV er kun sjældent problemet. Men vores de gamle gamle (hvor der "kun" var 165 liter kunne være lidt klemte, specielt hvis man kun havde 6 kW'eren. Den er ikke så "teenage-egnet". Generelt er 8-9 kW noget nær urørlige, men ved flid omhu og laaaaange bade, kan de lægges ned. 11'ere har vi aldrig set og slet ikke de større. Heller ikke ved flerfamiliesejendomme. Der er rigtig meget vand at tappe fra en modernevarmepumpe (hvis man holder sig til dem med lidt motorkraft og tankstørrelse). I den forbindelse kan jeg personligt ikke leve med ventilationsvarmepumper. De er klart for klejne til mit forbrugsmønster (og vaner). http://heatpump.dk/forum/viewthread.php?thread_id=2125&highlight=slingtank&pid=14904#post_14904

For ca 30 år siden solgte vi Renovent Modulsøjle (bygget hos Rotovent). Der sad en SC15 kompressor i, der max ydede ca 1,8 kW på R12. Beholderen var så sølle som 120 liter, men man anvende topfyldning af tanken. Altså man opvarmede 8 liter af gangen og pumpede dem i toppen af tanken. Dvs efter tømning skulle der kun et på overpumpninger til, så var der ret varmt vand i toppen igen. Sådan noget skrammel kunne man leve med dengang. Ved der kører nogle få endnu (tror jeg). Vi pillede en ned forrige år. Der var ingen elvarme i de varmepumper.
 
quimby
Ok. Det går endnu da børnene er små og bader om aftenen mens de voksne bader om morgenen. Men det varer jo ikke ved. Tror jeg vil logge som dig men skal lige forske i menuerne i displayet for at finde den info.
F-1245 6kw, 250 meter slange i to lag. 192m2 energikl 1 med fuld gulvvarme. 7 pers i fam.
 
lars-jacobsen
Er der ikke noget med man bare kan montere et (passende stort) USB stick i de der Vølund og så logger den stort set alt. Så kan man lave øvelsen med at overføre data til en PC ugentligt/månedligt eller hvad der nu lige passer.

Kan slet ikke forstå man ikke har bimåler på VP. Der er faktisk BR krav idag til måling af energien, hvis VP forventes at bruge over 3.000kWh årligt. Det gælder også i ældre huse som får skiftet olie/gasfyr ud til VP.
Bosch EHP7 LW/M, 110L buffer, 2*300m slange. Nilan Comfort 450 Ventilation
Energiklasse 2 hus fra 2010 på 213 m2 + 22 m2 1.sal. Åbent til kip overalt (5,6 m) => 717m3 opvarmet/ventileret volume. Gulvvarme overalt, rum temperatur ca. 22-24 grader.
2010-2020: Graddagekorigeret normforbrug i perioden: 5.494kwh, ved fordeling af Varme/Vand: 87/13 %
Op til 5 personer i husstanden, hvoraf 3 er teenagere.
Deltager i "Styr din varmepumpe", (nr.99) samt egne data på:
Strammelse.stokerlog.dk
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 1

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,334,026 Unikke besøg
XHTML CSS