HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Viessmann 343 g
Jive
Hej alle sammen.
Er ny på dette forum og ikke mindst nybegynder mht jordvarme.
Har d 1.10.14 overtaget en ejendom, hvor der er installeret et jordvarme anlæg af typen viessmann 343 G 10kW. Solvarme funktionen er ikke tilsluttet/udnyttet endnu. Anlægget er forsynet med en bufferbeholder på 100L tilsluttet gulvvarme kredsen. Der er nedgravet 4x200m slange i sandjord med strømmende grundvand.Huset er fra 2010 og har opnået energimærke B ud fra varmetabsberegningen. 265 kvadratmeter med gulvvarme i både stue og 1 sal. Vi er endnu ikke flyttet ind, men holder huset ca 18gr varmt da vi ofte kommer der i weekenden. Min bekymring går på et meget stort antal starter/lille gangtid. Et problem der ifølge loggen på pumpen har været der i hele pumpens driftsperiode. Vi taler om op til 40 starter pr døgn - driftstid ca 10minutter.Dette sker selv om opvarmning af brugsvand er helt frakoblet. Den eneste måde jeg evner at ændre forholdet på er ved at ændre hysteresen på varmen til gulvvarme fra 5K til 10K medførende at gangtiden hæves til ca 19 minutter og antallet af starter reduceres til 24 starter pr døgn. Men nu svinger fremløbstemperaturen så mellem 26 og 37 gr C. VVS firmaet der er forhandler af produktet og har installeret anlægget udstråler en stor grad af uvidenhed om selv de mest basale ting vedr. en varmepumpe, hvorfor de ikke er til nogen hjælp.
Håber nogen tør komme med bud på gode ideer til forbedring af driften samt meget gerne oplysninger om hvem man skal kontakte for professionel rådgivning, når jeg nævner at ejendommen er beliggende i det sydvestjyske.

Venlig hilsen
Jens
 
lars-jacobsen
Ejendommen er lidt lig vores mht behov, og vores VP er ca. 30% mindre i ydelse og i denne tid har vi 3-4 starter/kørsler i døgnet. Men hvis ikke der var åbent for flow i alle gulvarme kredse og med en meget lav(og flad) varmekurve ja så stod vores VP jo nok også og pendlede. Du skal derfor følge de samme råd som i mange andre tråde herinde. Få flow i varmesystemet, og lavest mulig varmekurve.
Og 18 gr. Rumtemperatur er også nemt at holde i B mærket hus. Så det gør det nok ikke nemmere med så stor en VP.
Men nok om råd, du spørger jo til en god VP montør. Det er der sikkert andre der kan anbefale dig. Men kender da en på Vejlekanten Wink
Bosch EHP7 LW/M, 110L buffer, 2*300m slange. Nilan Comfort 450 Ventilation
Energiklasse 2 hus fra 2010 på 213 m2 + 22 m2 1.sal. Åbent til kip overalt (5,6 m) => 717m3 opvarmet/ventileret volume. Gulvvarme overalt, rum temperatur ca. 22-24 grader.
2010-2020: Graddagekorigeret normforbrug i perioden: 5.494kwh, ved fordeling af Varme/Vand: 87/13 %
Op til 5 personer i husstanden, hvoraf 3 er teenagere.
Deltager i "Styr din varmepumpe", (nr.99) samt egne data på:
Strammelse.stokerlog.dk
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 4

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,332,226 Unikke besøg
XHTML CSS