HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Trinløs varmepumpe
vendel
Hej Hamselv.
Først vil jeg sige, at jeg over hoved ikke er expert i varmepumpe. Men som jeg kan forstå, har vi altså fået noget skrammel, som vi ellers er meget godt tilfreds med.;-) Jeg kan bare ikke rigtig forstå at der ikke, eller næsten ikke, er nogle fordele ved frekvensstyret varmepumper. Så bare lige nogle få kommentar.

Jeg kan forstå at IVT har haft nogle som ikke var ligefrem var de bedste, men det gør vel ikke at alt hvad der er frekvensstyret er skidt. Ligesom at Vølund her på siden, har haft en hvor et modul skulle udskiftet. Mon ikke de har prøvet at skifte et modul i en on/off, hvis det også er modul opbygget.

Hvis vi taler om ulempe til brug af afkøling af frekvensomformeren, så skal vi vel også regne med varmetab fra bufferen/rørføring til den , plus den ekstra plads den skal bruge. Jeg kunne så også forestille mig(teoretisk), at en konstant fremløbstemperatur på varmesiden kan være lidt lavere, måske meget lidt, end gennemsnit temperaturen i bufferen på en on/off, for at holde huset til en given temperatur.

Med hensyn til det der ”rasende dyrt ” fejlstrømsrelæ, så koster det ca. to kartoner cigaretter mere, eller ca. 875kr mere. Om det er ”rasende dyrt” kommer nok an på de øjne der ser, men jeg skal også til at holde op med at ryge, for det er meget mere en rasende dyrt, om måneden.;-)

Ved så godt at jeg sammenligner æbler og pærer, og nok også bananer her, men da vi fik tilbud på varmepumpe var den billigste frekvensstyret. Vølund on/of med standart buffer, kontra den frekvensstyret vi har. Den er så, heldigvis efter dine eksempler , ikke modul opbygget, og for mig at se med standart komponenter.

Fordelen som du skriver, er at den køre hele tiden i den kolde tid, men ulempen er at den i overgangen fra den kolde til varme tid, har flere stop/start end en on/off med stor buffer.

Om frekvensstyret eller on/off er bedst og billigst på sigt, vil tiden jo nok vise.
SVK 10 (5-16KW) frekvensreguleret inverter, 3x200m + 2x40m fødeslange, dec 2013.
215 m2 , de 35 m2 på 1. sal. Ældre hus der er moderniseret noget. Gulvvarme over alt, undtagen et lille værelse og 1 sal.
 
hamselv
Nu siger jeg ikke det er skrammel. Teknisk set er det skam smart og på papiret en fortryllende ide. Det er så nok også væsentlige forskelle på hvor god man er til at lave styringerne. Afhængig af opbygning er det uigendriveligt at man har minimum en dyr komponent ekstra i form af frekvensomformeren. For X15 side var brinepumpen også urimelig dyrere end on/off brødrene.

Et type B relæ, for 835,- ekstra......Det er ikke et af dem vores grossist forhandler.

PS SVK, lavede de ikke på et tidspunkt en sindssyg flot model, med en Bitzer stempelmaskine og med frekvensomformer?? Det var en af de fine (men har sikkert for ringe COP qva Bitzeren. Men hvis det er den jeg tror, lignede de jo en veludført svendeprøve, og en miniature version af et kommercielt køleanllæg. Rigtig flot.
 
vendel
Skramme, nej det var også kun for at sætte det lidt på spidsen.;-) Min pointe var såmænd bare at fordi der er et mærke/model der ikke har været for god, så er og kommer der jo nyt til hele tiden.

Nu ved jeg ikke hvorfor det skal være en type B relæ, for så vidt jeg kan læse er type U også beregnet til frekvensomformer. Forskellen er 1 eller 3 faser til frekvensomformeren, men begge 3 faser fra motoren. Den vi har er, PFIM-40/4/03-U, så håber da den er ok, ellers er der nogle jeg skal have fat i!

Ved ikke hvad de har kørt med, med jeg kan nu ikke se at der står Bitzer nogle steder, men Grundfoss og Mitsubitsi, så der er nok blevet anderledes.
SVK 10 (5-16KW) frekvensreguleret inverter, 3x200m + 2x40m fødeslange, dec 2013.
215 m2 , de 35 m2 på 1. sal. Ældre hus der er moderniseret noget. Gulvvarme over alt, undtagen et lille værelse og 1 sal.
 
hamselv
Min manglende begejstring skyldes så dem jeg selv har forhandlet (IVT), de mindre behagelige sager der har vereseret og er blevet diskuteret her, med et andet stort fabrikat af svensk oprindelse. En del reparationer af et tredje fabrikat. Derforuden et par sager med anlæg af kinesisk oprindelse og et par danske mere. Så kniber det lidt med begejstringen, og jeg kan så bare tørt konstatere: Jeg ønsker mig IKKE sådan én selv. For nu at sætte det på spidsen.

Bevares. Er blevet voldsomt imponeret over musklerne i sådan nogen. Men har grædt på kundernes vegne når de er gået til. Der er sådan lidt "Ferrari" over dem. Vildt fede, men grimme omkostninger kan vente om hjørnet!

Om U'eren går, aner jeg ikke, men det kan el-kyndige sikkert svare på. Har bare oplevet nogle temmelig kedelige regninger til nogle kunder.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 3

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,247,633 Unikke besøg
XHTML CSS