HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Finde den rigtige installatør
detniels
VB: Det må være forskelligt fra varmepumpe til varmepumpe hvornår styringen vurderer at el-patronen tændes.

Min fujitsu waterstage comfort 8 tændte aldrig el-patronen sidste vinter.
 
hamselv
Rigitgt Niels, masser har oplevet at man en helt eller næsten at slippe for elpatrondrift. Ved LV'ere er det nu ikke ualmindeligt at den skal have lidt hjælp, men jordvarmene kan undvære, bare de ikke er knebet alt for vildt. Tricket hedder maksimal tidsforsinkelse af elpatronen uden ligefrem at blokere og så lige dimensionere så det passer. Så plejer det at lykkedes. Ved nogle af LV modellerne har man lavet en lille snedighed, kun at tillade max omdrejningstal med levere udetemp. Man får på den måde nogle fine lave forbrug, ved lunt udenfor og begrænser bundgas til når "det virkelig går op ad bakke". Er det så snyd, nej, man max begrænser bare når behovet ikke er der og bruger det til at forbedre sin årsvirkningsgrad og fortæller åbent hvad man laver. Man har så råstyrken i baghånden og kan undgå elpatrondrift, hvilket giver os ret brugbare redskaber til at beregne det nødvendige. Ellers er man blevet noget flinkere til at fortælle hvad man kan ved -5°, -10° -15° osv. Smiler stadig lidt ved tanken om de første Big Rac'er ved legede med. Kunden havde ikke bestilt varme men køling. Man havde så glemt det med varmen og udnyttede derfor man kunne. Pludselig kom en elektriker lærling rendende og proklamerede der vist var gået ild i en af de tre 18 kW udedele (den accellerede så helt op for at lave tryk og energi nok inden den vendte). Da firevejsventilen trak gav det en ordentlig dampsky og han troede det var ild, Den grinte vi meget af.

I øvrigt kunne vi ved rimfrost se et lignende fænomen ved de gamle OPTIMA'er der ligefrem kunne blæse en "røgring" efter afrimning. Det var ret skægt. Gennemgik afrimningssekvens for at se hvordan med tiderne og hvornår og hvordan. Men man havde tænkt og testet og sugede derfor ned inden man startede ventilatoren og startede bare sådan at man lige nåede at suge dråberne af fladen inden de blev til is.
 
Ladegaard
Ja VB det er rigtigt. Når en installatør/producent dimensionerer/sælger en varmepumpe skal bivalenspunktet ligge på -7°C eller lavere ifl. den nye varmenorm, når el bruges som supplering.
Supplerer man derimod med gas, olie eller biobrændsel, må man gerne dimensionere mere sparsomt.
Men en ting er dimensionering, en anden ting er mange gange virkeligheden.

Mvh.
Ladegaard
 
hamselv
Forstår dig ret dårligt Ladegaard, men jeg har selvfølgelig heller ikke solgt løse varmepumper. Vi to har langt fra samme fokus, og jeg er vant til at sælge samlede løsninger og bivalentpunkterne er noget jeg har stående i bøger fra firserne (fra dengang man gjorde sådan og VP var noget upålideligt noget). Du må meget undskylde, men vi bruger det altså ikke rigtigt længere, men koncentrerer os ret meget om at finde en færdig komplet løsning til vore kunder, hvortil man ikke skal have en maskinpasseruddannelse for at køre med det. De prognoser vi så kommer med, prøver vi af et oprigtigt hjerte på skal passe eller man helst ligger bedre end dette. Til din OR (selvom du synes jeg taler nedladende til dig), er det de sidste mange år lykkedes mig rigtigt godt at opfylde. Og derfra stopper min kommunikation så til dig, da jeg ikke ønsker fremadrettet at diskutere eller debattere med dig (og ja, jeg havde ikke læst på lektien med SCOP, men du ejheller med NORMEFFETFAKTOR. Og er du utilfreds med min indsats på sitet, vil jeg henvise dig til sitets ejer og så må du derfra bede om at min indsats begrænses eller stoppes. Jeg lader dine indlæg stå, selvom jeg kunne have fjernet dem.
 
hamselv
Du skriver til Admin@heatpump.dk og fremlægger dine synspunkter. Og synes denne at min indsats her er angribelbelig, dårlig eller på anden måde "ikke givende", trækker jeg mig i sagens natur. Jeg er ikke på nogen måde interesseret i at sitet ikke fremstår sobert og særdeles hjælpsomt.
 
Ladegaard
Er det "-7°C eller lavere" du har svært ved at følge mig i?

Min interesse og indlæg i tråden starter ved JeppeDahls indlæg vedr. undren over varmepumpelistens SCOP, hvilket jeg godt forstår. Jeg har ikke kommenteret på noget med normeffektfaktor, så den ved jeg ikke helt hvor du får fra.

JeppeDahl:
"Men jeg undres stadig over de SCOP faktorer jeg bliver præsenteret for af sælgerne. Vi roder rundt omkring de 3-3.5. Er det bare realiteten? - og er DTI's liste dermed ubrugelig? (her ligger flere af dem i intervallet 4-5)[/quote]"

Mit oprindelige indlæg var ikke henvendt til dig, men når du starter et svar med at: "nogen tydeligvis ikke ved hvordan der testes" bliver jeg provokeret og jeg synes du skal bremses før der går alt for meget "Facebook fnidder" i den. Uanset om du eller jeg er forkert på den eller ej, synes jeg det er en ubehøvlet tiltaleform. No hard feelings, just saying.

Alle der seriøst installerer varmepumper inkl. dig har deres egen facon og lille lommebog med tips og tricks, og lur mig om ikke der står noget forskelligt i alle lommebøgerne.

Jeg har ikke anfægtet dine evner som montør, og tror da gerne du har gode erfaringer med dine løsninger, men det gør jo ikke at alle andre installatører indirekte er at betragte som "ignoranter og amatører" fordi der kun findes "min" måde! Wink
Jeg har da set mange installationer med mange forskellige VP fabrikater som er udført på en måde jeg ikke kunne tænke mig at have derhjemme. Men mange gange er folk ovenud lykkelige både med drift og økonomi og så er det jo præcis som de skal have det.
Nogen kører Mercedes og andre Suzuki og det har alle også en holdning til, men det gør ikke Suzuki løsningen til en umulighed.

Skulle gerne være et sagligt debatforum, hvor folk kan søge råd og inspiration, det har du da også interesse i ??

Jeg er ikke utilfreds med din indsats, det er godt der er nogen der tager sig tid til at komme med forskellige input, så kan man jo vælge at skrive dem til i sin egen lommebog eller lade være. Uden at blive "fornærmet"over andre har en anden opfattelse.

Maskinpasser løsningen er jeg heller ikke så stor fan af, men de findes jo til de kunder der har et specifikt ønske om at få sådan en Smile

Jeg ved ikke om det er meningen jeg skal være taknemmelig over du lade mine indlæg stå. Jeg leder stadig efter den knap hvor man sletter andres indlæg? Jeg kan ikke engang finde ud af at redigere mine egne efter de er slået op. CoolCool
Spændende om dette indlæg er der imorgen Smile

Hvad Admin synes om din facon, kan i jo afklare internt det vedkommer ikke mig.

PS. Du må få noget gevaldigt store on/off luft/vand varmepumper hvis supplering/bivalenspunkt er streget i lommebogen tilbage i 80érne?

God aften

Mvh
Ladegaard
 
VB
Tak for svaret.

Nu ved jeg, hvad bivalens betyder i varmepumpesammenhæng.

Min frekvensstyredede NIBE F2040 3-12 kW har heller ikke haft behov for hjælp fra elpatronen i den milde vinter, hvor vi ikke har været under -5 grader. Vi bor ved Ringkøbing Fjord.

Men jeg er mærkelig nok nødt til at blokere elpatronen.

Ellers hjælper den helt unødvendigt allerede fra omkring frysepunktet, selv om varmepumpen fint kan klare opgaven selv.

Det undrer mig naturligvis.

Vølund reklamerer med en COP på 2,44 ved -7 grader ved og 3,69 ved +2 grader. http://www.volundvt.dk/Volund/produkter/Udeluftvarmepumper/Sortimentoversigt/F2040/
 
JeppeDahl
Hej Igen

Beklager stilheden fra min side - det er sommer og jeg må tilstå at varmepumpen gled lidt i baggrunden i byggeriet.
Sikke debatten har udviklet sig sidsn mit sidste indlæg. Jeg har nøjsomt læst, men kun delvist forstået hvad der er skrevet. For min side må konklussionen være at SCOP tal kun delvist kan bruges som et retvisende sammenligningsgrundlag.

Jeg har "siden sidst" haft besøg af hhv. Nilan/Vølund og Panasonic. Tvivlen er ikke blevet mindrer heraf. overhovedt.

Prisen syntes at være aftalt på forhånd - stort set ingen forskel der.

Min kone var med til mødet med panasonic manden - og vi havde generelt en god fornemmelse af ham - vi hælder derfor nu den retning.

MEN jeg har ikke hørt om Panasonics formåen inden for L/V. Kan se at de til forskel fra mange andre kører med kølemiddel mellem ude/inde delen. Sælgeren mente det var genialt - jeg er blot endnu mere forvirret.

Iøvrigt mente han - som flere af de tidligere - ikke det kunne betale sig at benytte/installere de solfangere jeg har allerede har stående. (installationen vil koste 25.000!!!)
 
hamselv
Kan med nogen sikkerhed garantere at man ikke snakker sammen og leger kartel. Men med mindre importørerne er idioter lurer de på hinanden og ser på hvad den kan bære. Det kaldes markedskræfter.

Ideen med kondensatoren indenfor er god. Mindre varmetab. Ingen risiko for frostskader ved bøvl med VP. Ulempe ved Panasonic - ikke dansk brugeflade. Hemmelige menuer der ikke er beskrevet i manualen.

For dem begge - hvad med lyd udendørs????

Har selv leget med en tidligere Panasonic. Og dengang - dårlig standard pumpe indbygget - ny ombytter selvfølgelig med. Lækkert anlæg kørte godt. Men skidt med lyden udendørs.

Skulle jeg spekulere i LV er min favorit Bosch'es den udgåede AWO, eller fætteren fra Viessmann (eller hvad der nu ellers kunne fremvise lige så fine lydtal).
 
JeppeDahl
Lyden er ikke essentiel. Driftstabilitet og totaløkonomi vægter lidt højere. Du skriver ny pumpe - kom den fra uden videre fra panasonic?
 
hamselv
Den vi monterede kom fra Kinnan, og det var lige da man var blevet underlagt nye krav til vandpumper. Og den var leveret med en standard Grundfoss pumpe af de gamle. Så den ny var med. Det såmænd bare fordi anlægget havde tilbragt for lang tid på lageret inden det blev solgt. Og i dag er det ganske simpelt. Der SKAL være en lavenergipumpe i. De gamle må simpelthen ikke sælges i nye anlæg.

Synes det var et fint og velkørende anlæg og en nogenlunde logisk styring, om end jeg foretrækker styringer der taler klartekst på dansk. Som alle andre anlæg af denne type siger den dog mere end godt er. At være ligeglad med lyden er fint, hvis man ingen naboer har. Har du naboer, overholder man klogeligt bygningsreglementet, ELLER lever med risikoen for at en naboklage = pille skidtet ned.
 
JeppeDahl
Bor på en landejendom - så det er kun mig selv der skal lytte på den. men støj er en gene - ingen tvivl om det.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 3

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,288
Nyeste bruger: luna26
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,191,400 Unikke besøg
XHTML CSS