HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Data-radiator og jordvarmeanlæg
Odense75
Ideen med Data-radiator er enkel - nemlig at varmen fra de hårdtarbejdende computere kan bruges istedet for almindelige el-radiatorer eller fjernvarme.
http://www.nerdalize.com
En lidt sjov tanke Wink Kunne væsken i jordslangerne på et jordvarme anlæg, blive opvarmet af en 'data-radiator' før varmepumpen ?
Odense75 tilknyttede følgende billede:billede:
image_20.jpg
 
hamselv
Sagtens. Men du skal jo nok lige regne lidt på tingene først (det skal man altid). Udnyttelse af "overskuds-data-varme" er kendt og relativt nemt. Vi lavede en 15 kW'er sidste år, der kontinuerligt hiver varmen over i radiatorkredsen på en ret stor offentlig bygning. Fra sommer 2014 ->1. marts i år, er der afleveret 22225 kWh varme stedet for at smide dem ud.

Men du skal nok glemme det, hvis ikke du skal fjerne en væsentlig effekt. Så ryger omkostningerne dertil temmelig meget fløjten.
 
pmp
Jeg er helt uenig.
Det giver ingen mening, at opvarme brinen på den måde.

En varmepumpe er ikke en fabrik, der fremstiller varme. Derimod flytter en varmepumpe bare varme fra en koldere sted til et varmere sted. Det koster så omkring 25% i omkostninger (cop 3,5-5).
Har man en varmekilde, der direkte kan bruges til rumvarme, hvorfor så køle den med brinen for derefter at bruge penge på at få energien tilbage til en højere temperatur.

Det minder mig om redaktøren af ing.dk, der engang mente et fjernvarmeværk kunne bruge returvand fra forbrugerne som brine til en varmepumpe, der så skulle opvarme det samme vand igen.
Nibe F1245-8 (Vølund), 300 m jordslange i lerjord. Etableret i august 2010
103 m2 stueetage + 92 m2 kælder. Opført i 1963. 30% gulvvarme. Passiv solvarme fra 11 m2 sydvendt glasareal. Årsforbrug tidligere: 2.100 l olie + 500 kwh el til brænder og pumpe. Årsforbrug nu: Gennemsnit af de første 10 år med jordvarme 3500 kwh incl. pumper.
 
Ladegaard
Du har ret pmp!

Ideen med en varmepumpe består jo netop i at optage noget energi der er gratis, eller overskudsenergi ved så lav temperatur man kun får glæde af det via en varmepumpe.
Det må gælde om at genanvende energi der er gratis eller i overskud billigst muligt. Temperatur der direkte kan genanvendes via ventilationsgenvinding eller lignende er billigere end at installere en varmepumpe. Varmepumpen tilsætter kun el-varme oven i det energi som er spild eller gratis.
Der er eksempler på at jordslanger er gravet ned ved siden af højspændingskabler for at optage den varme de afgiver, men det er jo også gratis energi.

Det med at køle returvandet på fjernvarme har et andet formål, nemlig at præstere en afkøling i fjernvarmens ledningsnet, for på den måde at skal der cirkuleres mindre fordi større afkøling betyder mindre vandmængde, samt for også at minimere transmissionstabet i ledningsnettet.

Der tænkes meget i at udbygge dette til hele områder med "lavtemperatur", hvor forbrugeren har sin egen varmepumpe forsynet med lavtemperatur fjernvarme. Det giver i min optik ingen mening idet man både betaler for de kWh man henter som lavtemperatur fjernvarme og for den strøm varmepumpen bruger.Cool

Mvh Ladegaard
 
pmp
@ladegaard
Eksemplet fra ing.dk var præcis som jeg skrev.
Ikke noget hos forbrugeren, som du skriver om, men en varmepumpe på fjernvarmeværket. Altså foder dyret med sin egen hale.
Bare et eksempel på, hvor lidt folk ved om varmepumper
Nibe F1245-8 (Vølund), 300 m jordslange i lerjord. Etableret i august 2010
103 m2 stueetage + 92 m2 kælder. Opført i 1963. 30% gulvvarme. Passiv solvarme fra 11 m2 sydvendt glasareal. Årsforbrug tidligere: 2.100 l olie + 500 kwh el til brænder og pumpe. Årsforbrug nu: Gennemsnit af de første 10 år med jordvarme 3500 kwh incl. pumper.
 
Ladegaard
@pmp:
Ja det lyder da til at være et tilfælde af en hurtig god idé.....notShock
 
hamselv
Ing.dk er nok et ret skidt sted at søge viden. Har tidligere fulgt en række dybt ringe artikler, hvor hovedartiklerne var så dybt forkert som den kunne blive. Er man så lidt heldig bliver de forfulgt af nogen noglegange lidt brugbare indlæg, men sommetider en gang slem hjulspænd i mudderet med oldnordiske opfattelser af what to do og regulært hear-say (altså noget vi tror, men aldrig lige har set IRL).

Varmepumpeverdenen er temmelig simpel og kræver bare lidt øvelse. Årsagen til de evindelige problemer man plages af, er sjusk, sjask, ringe håndværk og mangel på respekt. Har tit set bemærkningen: Jamen det er jo ikke raketvidenskab! Nej, det er det ikke. Og alt hvad du kan er nemt. Men desværre har vi en branche der i nogen grad er regeret af cowboys med en rørtang, der har øjnet et hurtigt og lettjent marked, samt øjebliksimportører af fremragende komponenter fra fjernøsten .

Som alt andet kræver det lidt træning og omtanke, men når man så kan, er det nemt.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 7

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,257,547 Unikke besøg
XHTML CSS