HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Størrelse på LV varmepumpe i gammel villa
Maxipug
Jeg har en gammelt murermester villa på 250 kvm med tung gulvvarme i kælderen, de store gamle radiatorer i stueetage og nye radiatorer på 1. sal, hele 1. sal er renoveret med nyt tag, vinduer, 300mm isolering i skråvægge og 500mm på loft og dampspærre over alt.

Planen er senere renovering af stueetage med nye vinduer og radiatorer evt let gulvvarme hvis det kan lade sig gøre.

Huset er i dag opvarmet med en gammel salemander kedel med en gammel brænder, så det er ved at synge på sidste vers! Smile

Er der nogen der kan give et hint på hvor stor en LV varmepumpe der skal til for at lave varme og varmt vand nok til huset ? Bare rolig i bliver ikke hængt op på det Smile det er blot for at få en ide om størrelsen på den om det er 6kW eller 15kW der skal til.

Jeg har kigget på varmepumpelisten og set at Bosch, IVT, Panasonic og Viessmann ligger i toppen, er det disse mærker der er toppen af poppen eller er der nogen herinde der kan anbefale andre mærker der skal nærstuderes ? Umiddelbart ser Bosch jo ud til at have førertrøjen.

PFT Kim
 
Maxipug
Hov den skulle vist have lagt under Luft/Vand varmepumper Smile Hvordan sletter man ?
 
Dennis25

Citer

[url=http://www.heatpump.dk/forum/viewthread.php?thread_id=2451&pid=18312#post_18312]Maxipug skrev:[/url]

Jeg har en gammelt murermester villa på 250 kvm med tung gulvvarme i kælderen, de store gamle radiatorer i stueetage og nye radiatorer på 1. sal, hele 1. sal er renoveret med nyt tag, vinduer, 300mm isolering i skråvægge og 500mm på loft og dampspærre over alt.

Planen er senere renovering af stueetage med nye vinduer og radiatorer evt let gulvvarme hvis det kan lade sig gøre.

Huset er i dag opvarmet med en gammel salemander kedel med en gammel brænder, så det er ved at synge på sidste vers! :)

Er der nogen der kan give et hint på hvor stor en LV varmepumpe der skal til for at lave varme og varmt vand nok til huset ? Bare rolig i bliver ikke hængt op på det :) det er blot for at få en ide om størrelsen på den om det er 6kW eller 15kW der skal til.

Jeg har kigget på varmepumpelisten og set at Bosch, IVT, Panasonic og Viessmann ligger i toppen, er det disse mærker der er toppen af poppen eller er der nogen herinde der kan anbefale andre mærker der skal nærstuderes ? Umiddelbart ser Bosch jo ud til at have førertrøjen.

PFT Kim


Hej Kim.

Du skal bruge mindst 15 KW da du skal huske på at en luft/vand pumpe gå en del ned i ydelse om vinteren.

CTC laver et rigtig godt produkt EcoAir 415 sammen med EcoZenith I 550 Tank.
Du vil få enbesparelse på ca. 50 % i varmeudgifter.
mvh. Dennis
 
hamselv
Vil stærkt anbefale dig at tage en fagmand med på råd fremfor at installere "mindst 15 kW" varmepumpe.
 
Dennis25
Hej

Jeg er fagmand.
Og selvfølgelig skal man ud og finde ud af det nøjagtige forbrug på opvarmning og opvarmning af brugsvand. Inden man tager beslutningen. Man kan jo også vælge og bruge El patron om vinteren og så installere en mindre pumpe på 10- 12 Kw.

Jeg har selv lige installeret et super effektivt hybrid jordvarme/solanlæg som jeg kan syre med min ipad mini. Vi har også installeret rigtig mange CTC anlæg så ja vi ved hvordan det skal gøres.
Smile Smile

I er altid velkommen til at kontakte mig. Jeg hjælper jer grene.

Mvh. Dennis
Redigeret af Admin d. 15-10-2015 15:10
 
hamselv
Jeg hedder ikke . Og dine 15 kW lyder som et totalt vildskud.
Redigeret af Admin d. 15-10-2015 15:09
 
Dennis25

Citer

[url=http://www.heatpump.dk/forum/viewthread.php?thread_id=2451&pid=18475#post_18475]hamselv skrev:[/url]

Jeg hedder ikke Per. Og dine 15 kW lyder som et totalt vildskud.


Hvordan kan du vide dette når du ikke kender ejendommen og ikke ved hvordan du skal beregne
Størrelsen på anlægget.

Kom med en beregning så skal jeg kommentere på dette ellers glem dine latterlige kommentar her inde.
 
detniels
Maxipug: http://www.vpw2100.com/?lngLangID=8&lngSiteID=9
 
Dennis25
Ja den kan man godt bruge jeg beregnede den til 13,8 kw så 15 kw var ikke helt ved siden af.

Tak for godt indlæg.

mvh. Dennis
 
detniels
Dennis25: Der er altid 1000 meninger Smile

Varmepumper og alt relateret dertil er begyndt at blive lidt religions præget.
 
Dennis25
Ja der skal være plads til 1000 meninger men når kunden ikke har varme nok når det bliver vinter
så for man problemer.

Så ja husk at lave en beregning først så undgår man dette.

god weekend detniels. Smile
 
hamselv
13,8 kW er skægt nok uendelig tæt på 55 w/m². Den tror jeg ikke på. Så ringe huse accepterede man ikke engang for 25 år siden. Ifald de 55 W er korrekte ville huset have været astronomisk dyrt at fyre op med olie i en Salamander, der nærmest har en legendarisk ringe virkningsgrad. Vi tale således om forbrug på den helt gale side af 5000 l/år.

Inden man begynder at skyde på størrelser, ville det være særdeles relevant at kende førforbrug + lidt om forbrugsmønster. Skal billigere varme veksles til højere komfort osv.

De huse vi har oplevet med varmetab i den kaliber har været særdeles få og særdeles ringe isolerede.

Altså de 250 m² er opvarmet areal? Forbrug i dag? Antal personer i husstanden? Forventes det at man vil "frådse" lidt mere, når prisen for varme ændres? Badekar? Andet der bruger meget varme?
 
Maxipug
Så kom der gang i den Smile

Vi har kun boet i huset i 2 år så et reelt før forbrug er svært at fastlægge, men vi bruger ca 2200l olie i salemanderen , opvarmet areal er 240 m2, vi er 2 voksne og 2 børn, vi har også brændeovn hvor vi bruger ca 10 m3 træ, da vi fyrer alt det vi kan (gratis brænde Smile ) vi har et badekar i kælderen, men vi bruger det kun til hunden. Der er betongulv i kælderen med gulvvarme ca 85 m2, stueetage med de gamle store radiatorer ca 85 m2, 1. sal renoveret med ekstra isolering, gulvvarme på badeværelse ca 8 m2 og 4 nye radiatorer i værelser ca 60 m2.

så ifølge beregningen på de 13,8kW er det en Bosch Compress AW 17 der passer til vores hus ? jeg kan se at den har en afgivet effekt på 12,45 kW, er den så for lille ?
 
hamselv
Dit forbrug peger laaangt lavere end det du nævner. Kommer lige tilbage med en vurdering (med det forbehold at jeg jo ikke har set de faktuelle forhold og derfor kun kan gætte). Hvorfor tager du ikke jordvarme? Noget så klejn som en 8'er passer (ud fra førforbrug), og en 10'er er aldeles rigelig. Bedre driftøkonomi, længere holdbarhed. Ingen støj fra udedel. Mindre forsikring. Bare et almindelig HFI relæ.

Groft vurderet ud fra dine beskrivelse, ligger huset nærmere mellem 30 og 40 W/m². Dvs 7,5-10 kW. Med renovering af stueetagen in mente kan man måske stramme den og gætte en 8'er, med lidt risiko for 10-20 timers drift på elpatronen. Eller være sikker og bruge en 10'er, hvor du så ikke får timer på elpatronen overhovedet, udover legionærsikring. Dette når vi snakker jordvarme.

I Bosch luft/vand læner du dig imellem 9 og måske 13. Men flere ting ved 13'eren er trælse. Elinstallationen, støjen. 9éren yder 8,4 kW ved -7° så den kunne ligne ret meget. Opererer du i Panasonic er det så forløsende at de yder det samme uanset temperatur. Kun forbruget ændres. Der skal en 9 så passe. Mitsubishi Zubadan på samme måde beholder den nominelle ydelse ned til -15. Ingen af L/V'erne er dog specielt kønne og siger altså et eller andet.

Disse udredninger kun subjektive og ud fra skøn!
 
Maxipug
Min grund er desværre for lille til jordvarme, der er kun ca 500 kvm at grave på, så eneste alternativ til fjernvarme er L/V pumpe.

Ang. elinstallation er det ingen problem er elinstallatør, så det laver jeg selv Smile

Ang. forbrug så har vi elvandvarmer til varmt vand det meste af året for ikke at tænde for det tørstige oliefyr, oliefyret er kun tændt i vinterhalvåret, ellers er det elvandvarmer og brændeovn vi bruger.

Jeg regner med at bruge en 300L Buffertank for at pumpen ikke skal starte og stoppe så tit og have længere køretid når den er i gang.

Er de fleste varmepumper nu om dage ikke modulerende, så de tilpasser sig efter forbruget osv. ?
 
hamselv
Se det var en væsentlig detalje. Det flytter lidt på tingene. Regner den lige på mandag!

Mange er modulerende. Men on/off'ere er skam stadig på banen. Har man buffer udligner den ulemperne og gør alting nemmere at regulere korrekt (iht BR). Er dog knap så nødvendig ved de modulerende, man skal dog sikre sit vandflow i så fald, så man har tilstrækkelig power til afrimning.
 
hamselv
500 m² giver plads til ca 400 meter slange = nogenlunde nok til en 8 kW'er, hvis jorden ikke er for tør, eller der er tale om ler.
 
Maxipug
Tak det vil være fint med input omkring størrelse, jeg regner dog også med at få en Bosch mand ud og regne på det, kan se man kan få gratis tjek, men flere input modtages gerne så der er lidt at holde det op i mod.

Iøvrigt grunden til at jeg gerne vil have en Bosch er at vi har en god aftale med dem gennem jobbet så regner med at kan få en god rabat, skal så bare have fundet en der kan hjælpe med rørene Smile

Min grund er desværre ikke kvadratisk, der er mange indhak og bebyggelser, så det er lidt krinklet om komme rundt med en slange, så tror det er for besværligt/dyrt ift en L/V pumpe. ang. jordtype aner jeg det ikke, har ikke været så langt nede endnu Smile
 
hamselv
Forudsætning 2200 l/år i en Salamander, forventet ca 65%
10 RM bøg, (70% masse), 425 kg/m³, brændværdi 4,08 afbrændes i hæderlig brændeovn 75% virkningsgrad. 2000 kWh til i elvandvarme. Vejrdata Horsens giver varmetab på 8,9 kW ved DUT (i dette tilfælde -12,4). 4 personer, badekar.

DVS jordvarmen burde være en 10 kW'er (evt en 8'er når stueetagen er fikset. 10'eren bør nok have min 600 meter slange, hvor 8'eren vil sige min 450 meter. Begge dele længere hvis det er ler.

I Bosch LV siger programmet Compress 6000 AW9. Forventet elpatronbrug ved op til 45° fremløb 240 kWh. Ved 50° fremløb 330 kWh. Renoveres stueetagen ville jeg vælge denne. Tvinger man programmet til 13'eren, forventet ingen elpatrondrift. Men 13 er så lige et par "gram" ringere på virkningsgraden, så kompressoren bruger faktisk 2-300 kWh mere end 9'eren.
 
Maxipug
Hej Hamselv, tak for info, jeg har nu bestilt en Bosch mand til at komme og kigge på huset og systemet, så er lidt spændt på at se hvad han kommer frem til Smile

Jeg vender lige tilbage når jeg har noget fra ham.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 5

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,288
Nyeste bruger: luna26
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,147,566 Unikke besøg
XHTML CSS