HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Problemer med IVTanlæg
hamselv
Skal vi hjælpe ordentlig ville det være rart at vide om vi har en 6,7, 8, 11, 14 eller 17 kW varmepumpe. Er der en buffertank (ikke at forveksle med varmtvandsbeholder). Læs typeskiltet ovenpå varmepumpen. Greenline HT+C eller E ????
 
Chr
Jeg ville starte med at indregulere gulvkredsene, så der afsættes lige meget varme pr kvm i rum. Det vil optimere driftbetingelserne for VP'en. Og tag alle telestater af, så der er fuldt flow, og dermed mest muligt vand at arbejde med for din VP. Du kan også, som Lars skriver, sætte rumfølerne på 30ºC, sp telestaterne står åbne alle sammen.

Dernæst ville jeg få en kompetent -bemærk forskellen til en VVDS'er- til at kigge anlægget igennem og stille diverse parametere. Som Hamselv skriver, så er der nok mange uhensigtsmæssige indstillinger, så en grundindstilling udført af en kompetent og erfaren mand vil givetvis gøre godt.

Når gulvene er indreguleret og anlægget er trimmet ind, så kan du finde ud af, om der er et tvingende behov for en buffertank.
Havde det været et nyt hus du skulle bygge, så ville jeg til enhver tid sige, at det skal en buffer på -gerne en god stor en- men da det er et eksisterende hus med deraf komplikationer til følge, ville jeg se om ikke betongulvet og fuldt åbne kredse kan løse opgaven. Duer det ikke, så er der bufferen tilbage.

I dette link kan du blandt meget andet se min anvisning på at indregulere gulvkredsene
http://heatpump.dk/forum/viewthread.php?thread_id=2831&pid=21967#post_21967

Hvis du vil holde antallet af starter nede, og dermed reducerer slid på kompressoren, så skal du kigge på, om varmtvandsproduktionen kan slukkes om natten.

Til lykke med det nye hus. Jeg håber det må blive jer en glædens bolig.

Chr
197 kvm hus, energiklasse 2015. Blowerdoor testet til 0,28.
IVT PremiumLine EQ C8 varmepumpe med 463 meter turbocollector og 300 l buffer.
Specialdesignet ventilation med varmegenindvinding, Genvex Energy II med emhætte tilsluttet.
 
Asoender
Genialt Christian. Tak for det! Jeg kigger på det i aften

Lige nu har jeg fundet ud af, at det er en 5,9/1,3 kw’er. Mao Greenline HT plus c/e6
IVT Greenline HT plus c/e6. 5,9/1,3 kw
Hældning: 3 , forskydning: 3,0
Wavin 8014 styring, 11 kanaler
Ingen buffertank - endnu Smile
184 kvm A2010 - standard.
Overvejende klinker
 
lars-jacobsen
@chr.
Trådstarter er igang med indregulering og (gen)justering af diverse parametre. Og jo man kan forsøge at kontakte en prof der er kompetent ud i opgaven, men som du ved så tager det noget tid at komme i mål. Og det er de færreste der forstår behovet og acceptere x antal genbesøg af 5 min varighed, for lige at give den 0,5 gr mere eller mindre.
Så når nu man har interessen i at lære det selv så man efterfølgende kan vedligeholde driften på et optimalt niveau, så er det i min optik en OK vej at gå. Man må gerne benytte fora som dette til at spørge og blive klogere. Men driver man rovdrift, og ikke forstår hvad der bliver skrevet ja så ophører hjælpen helt naturlig, da ingen så “gider” at gøre det mere, for fornøjelsen. Der er (heldigvis) moderation på sitet, så det bliver aldrig FB muderkastning.
Men indtil nu er vi jo flere der fortsat deler ud af de gode råd og erfaringer. Dig selv inklusiv.
Bosch EHP7 LW/M, 110L buffer, 2*300m slange. Nilan Comfort 450 Ventilation
Energiklasse 2 hus fra 2010 på 213 m2 + 22 m2 1.sal. Åbent til kip overalt (5,6 m) => 717m3 opvarmet/ventileret volume. Gulvvarme overalt, rum temperatur ca. 22-24 grader.
2010-2020: Graddagekorigeret normforbrug i perioden: 5.494kwh, ved fordeling af Varme/Vand: 87/13 %
Op til 5 personer i husstanden, hvoraf 3 er teenagere.
Deltager i "Styr din varmepumpe", (nr.99) samt egne data på:
Strammelse.stokerlog.dk
 
Chr
Hej Lars.

Selvom jeg er en varm fortaler for buffer -gerne stor- så er mit ærende i denne sag foreslå, at se om ikke betonen kan klare opgaven, så der ikke skal bruges 10-15000 på at eftermontere en buffertank på et eksisterende anlæg.
Det kræver efter min opfattelse, at der er åbent for alle telestater hele tiden, og at kredsene er indregulerede, så der ikke er en eller flere korte kredse der spiller by-pass. Med for mange lukkede telestater kommer der pressostat-alarm, og det duer heller ikke.

Som Hamselv skriver, så er der nok mange underlige og ikke gode indstillinger, og dem ville jeg -var det mit anlæg- få en prof til at kigge på. En erfaren VP-mand vil kunne sætte anlægget op nogenlunde tæt på det rigtige, og så kan trådstarter selv optimere det sidste. Endvidere kan en erfaren mand se, om der er andre hunde begravet her og der, så hele øvelsen for den nybagte husejer bliver overkommelig. De ca 20 minutters instruktion jeg fik da mit anlæg blev startet op har været guld værd for mig. Det er min tanke om det. Jeg tænker at hjælp til finjusteringen kan klatres på telefonen efterfølgende, så der ikke løber masser af små besøg til store penge ovenpå.

Og ellers er jeg meget enig med dig i dine betragtninger.

God weekend.

Chr.
197 kvm hus, energiklasse 2015. Blowerdoor testet til 0,28.
IVT PremiumLine EQ C8 varmepumpe med 463 meter turbocollector og 300 l buffer.
Specialdesignet ventilation med varmegenindvinding, Genvex Energy II med emhætte tilsluttet.
 
hamselv
Den er med stor sansynlighed til at få intet mindre end god. Relativ lille varmepumpe til ret stort hus. Sådan en kan man ret nemt trimme aldeles fint, ved at følge Chr's opskrift. Piller man så telestathovederne af i badeværelser (efter at have trimmet tæt på) og sørger for at varmepumpens indstillinger passer med disse, evt sammen med en AVDO ventil der også skal være strammet til kanten, så ser varmepumpen på gulvene som en stor buffer. Elpatronen træger man så 240 - 300 minutter (iikke slå den fra), og sætter en grænse på +5 for at den må træde til. Så burde man være i mål, med en rigtig god indstilling.
 
Asoender
Jeg har lavet de ændringer på anlægget, som bedst har givet os en indetemperatur på 23,5. Dvs den rammer ca 24,5 varmest og 23 gr nederst, når temperatur har ligget og svinget på 13 plus/minus 3 udenfor.

1) koblingsdiff 5, hældning 3, parallelforskydning 3,0
2) alle ventiler åbne - helt af på “kolde” rum (Badeværelser og kold ende af stue)
3) elpatron kan aktiveres efter 240 min
4) egentlig har jeg kun et rum nu, der Idealt set ikke er varmt nok: badeværelse i nord-østlig del af huset, så derfor har jeg ikke haft behov for endnu at indregulere huset efter slangelængden. Noget tyder på det egentlig ligger ok lige nu! Eller?
5) varmebærepumpe kører 0,7 m3/time, hvilket er ok ifht brugsanvisning. Avdo kører “system vent”. Måske der skal skrue lidt her?
6) med jeres hjælp indtil videre har vi slået rekorden uden fejlmeldinger. Af hjertet tak!

Jeg har lagt mærke til, at anlægget kører (Varme) 3-4 timer ad gangen, kun ved aftenstid, kun afløst af korte episoder ifbm varmt vand, når drengene er røget i bad Smile Elpatronen køre self ikke her.

Jeg har lavet en masse målinger i brug (varme); måske et par tip til trimning kan lokkes ud af jer? Alle ideer er velkomne. Jeg mener, at have fulgt jeres råd ellers send en kindhest!

Jeg kan jo se, at hytten er “tung” at varme op og nedkølingen langsom. Jo tættere jeg kommer på setpunkt jo mere gasser kompressoren op - self, men jeg er nysgerrig på om deltaet bliver for vildt sidst i processen og ikke mindst: kan evt en hævning af pumpen justere dette?

Nuvel, data:

Er er to forskellige dage langt og tæt på setpunkt - måske det kan bruges

Radiator retur:
30,3.
29,7 nuv

Udetemperatur
11,2

Vand
50
48,4 nuv

Kompr
71,7

Vp ud/ind
37,6
30,1

Slanger
6,8
2,2


Radiator retur
29,5
26,8 nuv

Udetemperatur
12,6

Vand
50
48,7 nuv

Kompr
67,5

Vp ud/ind
35
27,3

Slanger
8
4,1

Tak fåt!
IVT Greenline HT plus c/e6. 5,9/1,3 kw
Hældning: 3 , forskydning: 3,0
Wavin 8014 styring, 11 kanaler
Ingen buffertank - endnu Smile
184 kvm A2010 - standard.
Overvejende klinker
 
Asoender
Elpatronen træger man så 240 - 300 minutter (iikke slå den fra), og sætter en grænse på +5 for at den må træde til. Så burde man være i mål, med en rigtig god indstilling.[/quote]

@hamselv: Jeg har sat den helt op på 300 nu, men den her grænse på +5, det forstår jeg ikke. Hvordan regulerer jeg dette? Jeg har bladret i menuerne og læst i manualen...... Hvad gør jeg?
IVT Greenline HT plus c/e6. 5,9/1,3 kw
Hældning: 3 , forskydning: 3,0
Wavin 8014 styring, 11 kanaler
Ingen buffertank - endnu Smile
184 kvm A2010 - standard.
Overvejende klinker
 
Chr
Med et flow på 700 liter i timen og 5,9kW ydelse vil der være en delta T på varmebærekredsen (temp stigning over kondensatoren) på 7,3º. Det er vist ikke helt skævt.

Check om din Vp er sat til at lave noget radiatorvarme (gulvvarme) efter et eller andet stykke tid med VV produktion. Er den det, så slå det fra. Ellers kan du komme til at mangle VV når I alle skal i bad. Der sker ikke noget ved, at et hus med tung gulvvarme kommer til at vente en time ekstra. Og slet ikke i forhold til det ramasjang der afstedkommes, hvis fruen ikke har nok VV til sit bad.

Hvis du beslutter dig for at hive en proff ind og se på dit anlæg, så kan du i samme ombæring få lavet årligt eftersyn. Så er det ikke mange ekstra-penge det løber på for en grundindstilling og et kig på om det hele ser rimeligt ud. Samt måske at tiltuske sig et par gode fif i farten

Chr.
197 kvm hus, energiklasse 2015. Blowerdoor testet til 0,28.
IVT PremiumLine EQ C8 varmepumpe med 463 meter turbocollector og 300 l buffer.
Specialdesignet ventilation med varmegenindvinding, Genvex Energy II med emhætte tilsluttet.
 
hamselv
Menupunkt 8.2
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 2

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,288
Nyeste bruger: luna26
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,173,231 Unikke besøg
XHTML CSS