HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Er den ikke helt gal?
hvac
Du skal have fat i manualen. Kigge i den hvilken temperatur du kan forvente i fremløbet, ved de pågældende kurver. Dvs måle styringen direkte på fremløbet kan du aflæse det på den kurve man (forhåbentligt ) har afbilledet i vejledningen. Måler du på returen og styrer efter denne, skal du naturligvis tillægge den delta T vp'en optimalt kører med.
 
ojacobsen
Noget nyt?, man er vel lidt nysgerrig!
Nibe 1210-7, 340m kollektor (2*150m aktiv). 200l. buffertank (kan kobles på fire forskellige måder). Nibe FLM-30. 170 kvm. murermestervilla fra 1928.
Mine loggninger: [url]logger.smalspor.org[/url]
 
Kris kris
Intet nyt er godt nyt, men det er ikke helt godt endnu.
Jeg har afmonteret alle motorventilerne, lukket for gulvvarmeshunten og cirkulationspumpen i VP er sat ned fra trin 3 til trin 2.
Resutatet mht. VP starter er faktisk blevet ringere end de sidste 3 dage af sidste uge.
I dag har jeg 29 starter på et døgn, sidste uge var det mellem 13 og 22.
Jeg talte med lev. som foreslog, at stille VP så laveste udgangstemp. er 20 og VP slukker ved 25, altså kun en diff. på 5 grader.
Nu gik det som jeg frygtede, - nemlig at der blev foretaget flere tiltag på en gang, hvilket nu er årsagen til at jeg ikke ved hvorfor jeg pludselig har fået flere starter.
Der er også en anden ting jeg er blevet opmærksom på, og det er flowet gennem alle gulvvarmeventilerne. Når jeg tidligere har haft fastbrændselsfyr, og den indgående temp. fra fyrrummet har ligget på 60 - 80 grader, og at den nu kun er 20-25 grader, så må flowet da have en betydning. Jeg tror at lysningen et eller flere steder er for lille, når jeg kører med så lav en temp.
Jeg skal have det startantal ned, det er sxx for dårligt jeg ikke kan finde ud af det. Nu kører jeg i morgen med, så prøver jeg i første omgang at sætte cirkulationspumpen op på 3 igen, så ser vi hvad der sker.
Det skal også lige siges, at samtidig med at jeg satte gulvvarmeshunten ud af drift. så stoppede jeg også den cirkulationspumpe der sendte vandet rundt i GV kredsene, men det ved jeg ikke hvilken virkning har.

Jeg kommer tilbage når jeg (forhåbentlig ) har positivt nyt.

kris kris
 
XJLN

Citer

Når jeg tidligere har haft fastbrændselsfyr, og den indgående temp. fra fyrrummet har ligget på 60 - 80 grader, og at den nu kun er 20-25 grader, så må flowet da have en betydning. Jeg tror at lysningen et eller flere steder er for lille, når jeg kører med så lav en temp.


Tidligere havde du jo også en blandesløjfe/shunt på så mon ikke temperaturen er nogenlunde ens?


Vølund/Nibe Fighter 1220-6 driftsat 11/2006, 240m 40mm slange, 100L buffertank, 179m² med gulvvarme færdigbygget 2007, gennemsnitstemp på ca. 21° i alle rum. 1/7-2010 7m2 solvarme installeret. NU total 0- Energi hus, inkl. Alt.
20/10-2011 6kWp (7,8) solcelleanlæg installeret.
 
ojacobsen

Citer

så må flowet da have en betydning. Jeg tror at lysningen et eller flere steder er for lille, når jeg kører med så lav en temp

Her tror jeg ikke du vinder noget. Normalt vil man åbne den længste kreds helt, og så justere de andre ind efter det, så det kan kun være småjusteringer der er mulige. Som XJLN siger, så havde du blandesløjfe, så temperaturen må være ca. ens.

Citer

Det skal også lige siges, at samtidig med at jeg satte gulvvarmeshunten ud af drift. så stoppede jeg også den cirkulationspumpe der sendte vandet rundt i GV kredsene, men det ved jeg ikke hvilken virkning har

Hvis den sidder i serie, så kan der måske være problemer med at puffe vædsken igennem, der er jo trods alt tale om et skovhjul eller lign.
Hvis den sidder i serie, så er det vel et forsøg værd at lade både den interne og den eksterne arbejde ved ca. samme kraft, så er du helt sikker på at det kommer frem hvor det skal. Eller måske hjælper at sætte den interne til tre....
Nibe 1210-7, 340m kollektor (2*150m aktiv). 200l. buffertank (kan kobles på fire forskellige måder). Nibe FLM-30. 170 kvm. murermestervilla fra 1928.
Mine loggninger: [url]logger.smalspor.org[/url]
 
Kris kris
XJLN, jeg tror ikke jeg helt forstår hvad du mener når du skriver:
"så mon ikke temperaturen er nogenlunde ens?"

Det kunne jo have været interesant om jeg havde haft forstand på blot en lille del af det jeg skriver om, men sådan skal det jo ikke være. Syv års skolegang, "det var i aftenskole uden lys" det slår sxx ikke til her. Jeg føler mig virkelig halvdum, og den følelse kan godt få mig til at kontakte en person der virkelig ved noget om VP, - det firma der lavede opstart og indkøring sendte en mand der mildest talt ikke vidste ret meget om VP. En nyansat VVSer der havde været på VP kursus. Måtte ringe til sin chef 3 gange for at spørge om råd.
De simple spørgsmål jeg stillede kunne han ikke svare på, - så de 3.000 kr. er jo ikke ligefrem givet godt ud.

Hvis nogen har gode råd kan de jo sendes som privat besked ??????

kris kris
 
Kris kris
Hej igen oj.

Hvis ikke jeg tager helt fejl, så sker der vel det, "når jeg kobler den interne pumpe fra" så vil vandets hastighed gennem systemet blive mindre. Jeg formoder at de mange starter skyldes at der er en forsinkelse på cirkulationen der bevirker at VP meget hurtigt får for lidt vand at arbejde med, hvilker betyder at den meget hurtigt når sin max temr. Det mener jeg, fordi fremløbstemp umiddelbart efter kørsel meget hurtigt falder ned til returtemp. niveau, og så bliver den der meget længe.
Når jeg skriver at den meget hurtigt falder til returtemp, så taler vi kun om et par min.

Hvis der er en, der er villig til at guide mig pr. tlf., så skal jeg nok ringe op, og mail og eller tlf. numre kan jo udveksles over private beskeder.

Jeg skal læse data af kl 17.00, og jeg kan allerede nu se, at antal starter bliver noget højere end det foregående døgn.

mvh. kris krisSad
 
ojacobsen

Citer

Hvis ikke jeg tager helt fejl, så sker der vel det, "når jeg kobler den interne pumpe fra" så vil vandets hastighed gennem systemet blive mindre.

Den interne skal da køre hele tiden.....
Iøvrigt så er det normalt at den falder kraftigt til at starte med. Du hæver jo den temperatur du trækker ind i pumpen ca. 7 grader. Når pumpen stopper vil fremløbet falde hurtigt til fremløb minus de 7 grader. Det er jo den temperatur der er i dine slanger.
Med en buffertank falder det ikke lige så kraftigt.
Holder indetemperaturen sig fornuftigt?
prøv evt. at forhøje gradminutterne yderligere til f.eks. 150.

Har du en mulighed for at lave en lille skitse af det hele, og så lægge den op her på siden?
Nibe 1210-7, 340m kollektor (2*150m aktiv). 200l. buffertank (kan kobles på fire forskellige måder). Nibe FLM-30. 170 kvm. murermestervilla fra 1928.
Mine loggninger: [url]logger.smalspor.org[/url]
 
Kris kris
Undskyld oj.
Jeg benævner cirkulationspumpen i VP som ekstern, og cirk.pumpen til gulvvarmen som intern, det skulle jo være omvendt, når vi snakker om VP.
Det er vel netop det jeg ikke forstår, nemlig at vandets hastighed gennem systemet ikke går hurtigt nok. Hvis det cirkulerede hurtigt nok, så ville VP vel køre, indtil al vandet i gulvet var bragt op i temperatur ?

Jeg spekulere også på, om der kan være en kortslutning i systemet der bevirker at føleren på retur bliver påvirket for tidligt, fordi VP kun har det vand at varme på der er i rørene mellem teknikrum og VP rum.

Jeg er ikke i stand til at skitsere her på siden, det rækker mine PC evner ikke til, - desværre!

mvh kris kris
 
PeterKunz

Citer

Kris kris skrev:

Fremløb 28 (30)grader
Udetemp. 14 grader
Retur 28 (53) grader
Brine ind 13 grader
Brine ud 12 (-8) grader
Varmekurve 5
VP starter 673
VP tid 70
Grundindstilling 0 10 Danmark

Varmepumpen starter ved 25 grader og slukker ved 47 grader.



Kan du ikke skrive de samme oplysninger, som ovenover, men det skal være mens pumpen kører, og først når den har kørt 1 minut eller 2?
IVT-X15, pr. 06/04-2007, 10m2 solvarme, Husdata. 700 m slange, 235m2 renoveret hus fra 1880. Radiatorer. Årscop (alt medregnet) pr 1.12.08: 3,7.
 
Kris kris
Jeg (tror) det lysner.

Jeg starter lige mine dataindsamlinger i en ny runde. Jeg skrev tidligere om en kortslutning, et sted hvor vandet kunne snyde, og løbe retur, uden at have været igennem gulvkredsløbet.
Jeg må med skam erkende, at jeg ikke tidligere har informeret forum om, at jeg har solvarme på mit brugavand.
Det funker på den måde, at VV beholderen virker som en GV kreds, hvilket betyder at mit brugsvand aldrig kan varmes højere op, end VP fremløb. ( med mindre jeg bruger El-patronen)

Kortslutningen består i, at CV systemet om sommeren, virker som køleanlæg for solvarmen, således at CV vandet køler solvarmen ned når VV beholderen har nået sin max temp. på 60 grader.

Her kommer varme veksleren ind i billedet, - den har jeg jo glemt at informere om, men jeg har ladet mig fortælle at vandet fra VP kan løbe lige igennem varmeveksleren og over på returen, hvilket bevirker, at VP har varmet på ikke ret meget vand.

Jeg skal så efterfølgende, - når jeg slukker min VP sidst på foråret -
huske at lukke de to kuglehaner op, således CV anlæget igen kan virke som køler.

Leverandøren er informeret om hvordan systemet virker. Leverandøren har været og opstarte og indkøre.
VVS firmaet der instalerede VP har set hvordan systemet virker.
Min VVS mand der lavede rørarbejdet i beboelsen for 4 år siden har set, og ved hvordan systemet virker.

Adskellige tusind kr. senere, må jeg så selv forsøge at skyde mig frem til hvad der kunne være galt. (skønt) Det er lige før jeg ikke håber at det er det der er galt( tænk sig, alle de eksperter, og penge)

Jeg har i dag monteret alle motorventilerne (alle er åbne)
Jeg har igen tilsluttet GV shunten. (den er åben og der er cirkulation)

Efter at ovenstående var gjort, startede pumpen.
og efter den stoppede gik der 55 min. inden den startede op igen.

Aflæste data efter 1 min kørselSad ved anden start)

Fremløb 33 (26)
Ude temp. 13
Retur 23 (53)
Brine ind 13
Brine ud 10 (-8)
Varmekurve 5
VP starter 824
VP tid 93
Grundindstilling 0 10

VP starter ved 23 og slukker ved 38

Nu hvor jeg har fået ( tætnet systemet) hører jeg da gerne om de forsk. indstillinger er OK eller i hvert fald rimelige.

Jeg kommer gerne med yderligere info.

kris kris Frown
 
ojacobsen

Citer

Det er vel netop det jeg ikke forstår, nemlig at vandets hastighed gennem systemet ikke går hurtigt nok. Hvis det cirkulerede hurtigt nok, så ville VP vel køre, indtil al vandet i gulvet var bragt op i temperatur ?

Det kan da sagtens være at den gør det... det er ikke koldt for tiden, så du benytter ikke meget energi (ikke som i denne gamle rønneSad), der er jo trods alt ikke så meget vædske at gøre godt med.

Citer

Jeg spekulere også på, om der kan være en kortslutning i systemet der bevirker at føleren på retur bliver påvirket for tidligt, fordi VP kun har det vand at varme på der er i rørene mellem teknikrum og VP rum.

Det kan sagtens være at én af slangerne stjæler flow, og dermed vil det, som jeg ser det, gøre at din temperatur stiger voldsomt.
Men tænk ikke så meget på din retur, den bliver kun brugt til at stoppe pumpen hvis den bliver for varm... hvis du har 7 grader over pumpen når den har kørt et stykke tid, så er den del ok.
Som PeterK siger, så er det interessant at se hvilke temperaturer du har under kørsel. I mine øjne er det bedst at checke når fremløbet har oversteget det beregnede, allerbedst mod slutningen af en kørsel.
Som jeg skrev i ovenstående indlæg, så er det naturligt at frem/retur nærmer sig hinanden når kompressoren ikke kører.
Nibe 1210-7, 340m kollektor (2*150m aktiv). 200l. buffertank (kan kobles på fire forskellige måder). Nibe FLM-30. 170 kvm. murermestervilla fra 1928.
Mine loggninger: [url]logger.smalspor.org[/url]
 
ojacobsen
Jeg tilbyder hermed at "ofre" min kompressor for et forsøg.
Jeg går nu ned og kobler om, således at der ikke er buffertank med overhovedet. Jeg tror at vi ender op med en hulens masse starter, men det er kun for at vi kan se om den forholdsvis lille volumen gør en forskel.
Da jeg ikke har gulvvarme i beton, så er det ikke helt sammenligneligt, men den ralative faktor mellem buffer/ingen buffer bør vise en trend.
Du kan følge med på linket i min signatur.
Min volumen er nu (fra 17:10) ca. 30l. under din.
Jeg sætter gradminutter til 60.
Redigeret af ojacobsen d. 05-10-2007 18:12
Nibe 1210-7, 340m kollektor (2*150m aktiv). 200l. buffertank (kan kobles på fire forskellige måder). Nibe FLM-30. 170 kvm. murermestervilla fra 1928.
Mine loggninger: [url]logger.smalspor.org[/url]
 
Kris kris
Det kunne være interessant at se.( og tak for det) Jeg må dog tilstå, at jeg ikke har brugt siden her så meget, - og kun her i debatten, så jeg er ikke klar over hvordan jeg kommer ind på din signatur ??????

Jeg er lutter ører. Shock

mvh. kris kris
 
ojacobsen

Citer

Kris kris skrev:
Det kunne være interessant at se.( og tak for det) Jeg må dog tilstå, at jeg ikke har brugt siden her så meget, - og kun her i debatten, så jeg er ikke klar over hvordan jeg kommer ind på din signatur ??????

Jeg er lutter ører. Shock

mvh. kris kris

Den står i bunden af hvert indlæg; den med hvilken pumpe o.s.v.
Iøvrigt en god idé for alle at lægge det ind, så er det lettere at se hvad der er tale om.

Linket er: [url]logger.smalspor.org[/url]
Nibe 1210-7, 340m kollektor (2*150m aktiv). 200l. buffertank (kan kobles på fire forskellige måder). Nibe FLM-30. 170 kvm. murermestervilla fra 1928.
Mine loggninger: [url]logger.smalspor.org[/url]
 
Kris kris
Tak for det oj.
Jeg skal lige lære at læse den, og så er jeg iøvrigt ikke hjemme i morgen.

Det ER en god ide at lægge disse oplysninger ind fast, men der er jeg igen en novice.
Det kan godt irretere lidt, at jeg ikke kan finde nogen hjælp på denne side, men det er måske forde jeg ikke lige er født med en chips hånden.

Den række forkortelser lige herunder: b. i. mfl. har formodentlig en betydning, med jeg mangler lige en signature forklaring!Shock

mvh. kris kris
 
ojacobsen

Citer

Det ER en god ide at lægge disse oplysninger ind fast, men der er jeg igen en novice.
Det kan godt irretere lidt, at jeg ikke kan finde nogen hjælp på denne side, men det er måske forde jeg ikke lige er født med en chips hånden.

Den række forkortelser lige herunder: b. i. mfl. har formodentlig en betydning, med jeg mangler lige en signature forklaring!

mvh. kris kris

Jeg er sikker på at ejeren, eller super-adm's kan vejlede dig.., jeg har selv ikke fattet det hele, selvom at jeg arbejder med IT., jeg tror at det er "nørdeangivelser".
Nibe 1210-7, 340m kollektor (2*150m aktiv). 200l. buffertank (kan kobles på fire forskellige måder). Nibe FLM-30. 170 kvm. murermestervilla fra 1928.
Mine loggninger: [url]logger.smalspor.org[/url]
 
Admin
Hejsa

Trykker i på b = så skriver i med fed ( teksten indsættes mellem de to b´er

I skal i ikke bruge

U er lig med understreget tekst.

Url = link til en webside

Img skal i ikke bruge

Center = ja den centrer

Small = skal i ikke bruge

Mail = Må ingen bruge, dette på grund af spam robotter, til at indsætte mail adresser

Code = skal i ikke bruge

Quote = den laver de fine citer felter, sæt citerings tekst ind mellem quote og qoute.

vil i have noget til at stå fast i jeres profil, kan dette gøres under rediger profil når man er logget ind i øverste højere hjørne

De fleste skriver blot deres svar, og det er nu gået meget fint cirka 2000 gange

er der spørgsmål kan man altid sende en mail til admin´s
Redigeret af Admin d. 05-10-2007 23:32
Ejer af Heatpump.dk
Super Administrator
Bestået VPO eksamen
Ansat i branchen
KMO medlem
Autoriseret køl
 
Kris kris
Har dette mon givet anledning til at lave en hjælpeafsnit, hvor nye og uinviede VP forbrugere kan få blot et minimum af hjælp til at manøvrere på siden???

kris kris
 
Kris kris
Hvis ikke jeg tager grusomt fejl, så har vi (du) fundet løsningen på opgaven.
Jeg glæder mig til jeg kommer hjem og studere det lidt nærmere.

Jeg skal også lige tilbage i tråden, for at se hvordan det var du havde monteret din tank. Jeg tror det vil være en god ide, at lave det således jeg kan gå uden om bufferen når og hvis det bliver rigtig kold.

Indtil nu, skal du have mange tak oj. du kan hvist godt koble din buffer på igen.

mvh kris kris Pfft
Nibe Fighter 1125-6 = Vølund 1110-6. Jordslanger 250 m. (2 sløjfer à 125 m.) 160 m. hovedledning aktiv (2x80 m.) Tot. 410 m. aktiv. Jordslanger i sand, i vinterhalvåret i grundvandet. 100 l. buffer.Byggeår 2003. 180 kvm. Gulvvarme. Årsforbr.: 4.832 kW vinteren 2008/09
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 3

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,288
Nyeste bruger: luna26
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,197,866 Unikke besøg
XHTML CSS