HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Jordvarme vs. fjernvarme - god ide??
BOFH
Hej
Har siddet og læst en del på sitet i et stykke tid - rigtigt fed side!

Vi overvejer ifm planlægning af en større ombygning at få etableret jordvarme enten som primær eller supplerende varmekilde.

Vi har et parcelhus fra 69. 2500m2 grund, huset er på 350m2 i 2 plan der er opvarmet med fjernvarme (direkte) til radiatorer, varmt brugsvand via veksler.
Radiatorer i hvert plan sidder på separate strenge.

Vi påregner at lave gulvvarme i ca. 70% af arealet i stueplanet (ca. 220 m2) ifm vores ombygning.

Vi bruger ca. 38000 KWh per år til både varme og varmt brugsvand, hvilket inklusiv effektbidrag koster knap 28 af de lange - det er alt for højt og dyrt så vi er igang med at effektivisere så forbruget kan komme ned.

De fleste eksempler på store huse jeg har kunnet finde på sitet går på at erstatte el/olie hvilket giver en åbenlys stor besparelse - ligeledes med de forskellige beregnere der refereres til ved diverse producenter. I evalueringerne fra TI er eksemplerne hvor der sammenlignes med fjernvarme er enten meget mindre huse eller nye lavenergihuse så jeg synes det er svært at få et korrekt billede af om det kan betale sig.

- er dette information nok til at kunne svare på om jordvarme en god ide for os?

- er det korrekt at antage at jo større ens varmeforbrug er jo mindre er den relative tilbagebetalingstid?


mvh
Morten
Redigeret af BOFH d. 09-04-2008 21:21
 
PeterKunz
I ville kunne bruge den samme pumpe, som jeg har, nemlig ivt x15. Men der er mange flere, der kan dække jeres behov, også pumper, der er billigere end x15.

Et skud fuldstændig fra hoften er, at I ville komme til at bruge for 16000 kroner med en varmepumpe.

Hvis I skifter til varmepumpe, så skal I sørge for at få optimal balancering mellem gulvvarme og radiatorer. Dette er altafgørende for at opnå god effektivitet. Spørg jer godt for, inden I begynder at bygge. Sørg også for, at gulvvarmen ikke kommer til at ligge for dybt. Det sker af og til, at gulvvarme ved nogle tilfældigheder pludselig ligger dybere, end hvad der er optimalt, og så er det måske dyrere end radiatorer.

Men kan I overhovedet komme ud af fjernvarmen?
IVT-X15, pr. 06/04-2007, 10m2 solvarme, Husdata. 700 m slange, 235m2 renoveret hus fra 1880. Radiatorer. Årscop (alt medregnet) pr 1.12.08: 3,7.
 
BOFH
Man kan nok ikke få lov til at melde sig ud, er dette ikke den gode gamle med at tilslutningspligt ikke er det samme som aftagepligt - derefter civile søgsmål?...lyder langtvarigt og besværligt.
Hvis vi ikke kan komme ud er det bare ærgerligt - men effektbidraget falder trods alt til det halve når/hvis jordvarmen er/bliver etableret - den årlige besparelse vil være over 5000/år hvis jeg tager udgangspunkt i dit hofteskud.

Radiatorer i hvert plan sidder på separat streng, hvis man laver gulvarme i en hel etage (ikke beton - varmefordelingsplader) burde det være optimalt for at kunne udnytte jordvarmen?? - gulvvarme vil blive lavet i stueplanet, varmen herfra vil så kunne trække op hvilket skulle gøre behovet for at køre med radiatorer ovenpå mindre.

Du har tidligere skrevet at x15 kører efter en enkelt termostat der drosler anlægget til hele huset - hvis man nu ønsker muligheden for at kunne styre varmen separat hvordan gør man så?

Vi har swimmingpool i et separat udhus - ville man kunne bruge denne til at aflevere overskydende varme så man undgår start/stop? - Varmt brugsvand laves via veksler - med ovenstående i mente behøves man så en varmtvandstank?

Er der en reel forskel på effektiviteten af de forskellige typer slanger eller er de alle varianter over almindelig 40 mm PEL PN6? (I den dybde der skal graves er det mest sand).

Jeg skal iøvrigt beklage den lange tilbagemeldingstid.

/BOFH
Redigeret af BOFH d. 10-04-2008 21:34
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 1

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,298
Nyeste bruger: Ove
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,357,865 Unikke besøg
XHTML CSS