HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Genvex/Jordvarme
Admin
Tråd indsat af admin på vegne af bruger.


Hej - er der nogle der har erfaring med at koble jordvarme til et bestående genvex anlæg ? Vi har overtaget et hus med elvarme og genvex og vil gerne erstatte det med jordvarme og evt. det gl. genvex anlæg(evt. købe et nyt genvex også da det er 20 år gl) gode ideer modtages, nuværende forbrug 17000kw+ brænde 188m2 årg. 1988 2 plan
Ejer af Heatpump.dk
Super Administrator
Bestået VPO eksamen
Ansat i branchen
KMO medlem
Autoriseret køl
 
TP
Hej

Vi har stået i samme situation som dig for et par år siden. Vi valgte at smide den gamle genveks ud og investere i IVT's Twin 490. Dette er et jordvarmeanlæg med ventilationenhed. Vi brugte så de eksisterende ventilationsrør på det nye anlæg. Det kræver selvfølgelig et nyt centralvarmeanlæg og slanger i jorden. Men vi gjorde det og er i dag meget tilfredse.

Før var der elopvarmning og genveks. Årligt forbrug 20000 kWh IALT. I dag bruger vi 10000 kWh IALT. Twin'en har en COP på ca 2,5, men der er ventilationen også regnet med.

Investering Jordvarme ca. 90000 og centralvarme ca. 30000. Her har jeg selv stået for alt undtagen påfyldning af brine og opstart.

Du må endelig spørge hvis du har brug for yderligere oplysninger

mvh Thomas Smile
IVT 495 twin med 7 stk kompakt kollektorer.
165m2 velisoleret villa fra 1987 i 1½ plan. Stueplan: Gulvvarme i træbjælkelag. 1. sal: radiatorer
 
Admin
indsat af admin.

klip.....

tak for informationen tp,vedr. genvex/jordvm -jeg er helt sikker på at det falder i god "jord"at der kun skal sættes en unit op- hvor mange pers.Er der i jeres familie ? henholdt til jeres forbrug
Ejer af Heatpump.dk
Super Administrator
Bestået VPO eksamen
Ansat i branchen
KMO medlem
Autoriseret køl
 
airman
En 495Twin er noget for bette til sådan en opgave. Ligeledes er denne konstruktion "plaget" af ikke så gode virkningsgrader. Skæggere ville en kombination af et anlæg med modstrømsveksler - gerne et af Genvex'es sammen med en fornuftig jordvarmepumpe. Ved at bruge flere apparater, der hver for sig er optimeret til den opgave de skal varetage, får du det absolut sjoveste energiregnskab. Men du bruger også flest penge!!!!
 
TP
Som airman påpeger så er twin'en ikke særlig kraftig kun 4 kW, men det er nok til 2 pers. i en 164 m2 villa. Virkningsgraden (COP ved 0gr / 50gr) er ikke imponerende ca. 2,5 men det er inkl. ventilation og cirk. pumper.

En ulempe er at den kun trækker luft ud fra huset, dvs den mængde der skal tilføres, trækkes uopvarmet ind via naturlig cirkulation gennem luftventiler som du også skal montere dette kan give problemer med træk de kolde vinteraftener. Jeg har dog monteret en 5 polet omskifter således at jeg kan justere hastigheden på ventilatoren. Når det er koldt kører denne så på den laveste hastighed derved undgår vi gener med træk. Det har også den fordel at vi kan ventilere huset rimeligt effektivt på de varme sommerdage uden at skulle lukke for mange insekter ind. Grin
IVT 495 twin med 7 stk kompakt kollektorer.
165m2 velisoleret villa fra 1987 i 1½ plan. Stueplan: Gulvvarme i træbjælkelag. 1. sal: radiatorer
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 1

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,298
Nyeste bruger: Ove
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,357,186 Unikke besøg
XHTML CSS