HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Susen/larm når cirkulationspumpen køre.
Kim Mark
Vi har fået installeret et IVT Greenline HT+C7 jordvarmeanlæg for lidt over en mdr. siden. Der er gravet 375 m rør ned.
Problemet er at når anlægget skal levere varme til vores gulvarmesystem, er der en susen i rørene (Lyder som luft i rørene, eller at der super meget tryk på vandet i rørene), sætter jeg en hånd på rørene lige der hvor de kommer ud af anlægget kan jeg mærke små rystelser i røret, sætter jeg hovedet til anlægget lyder det som om at vandet løber igennem den indbygget vandbeholder (165 L), kun når cirkulationspumpen kører.
Problemet er at vi har vores stue ved siden af hvor anlæget stå, og selv om at det stå mod den modsatte væg kan vi høre susen i stuen, lægger vi øret til vægen kan vi høre susen i vægen (gibs væge). Vi har selv fået sat automatudlufter på gulvarmesystemet og sat rørene op i gummi ophæng, men det hjælper ikke. Vi havde før et oliefyr hvor der ingen støj var fra cirkulationspumpen, der kørte med højeste hastighed. Cirkulationspumpen i IVT anlægget kører på laveste hastighed.
Vi har fået anlægget sat op af et firma med 25 års erfaring, men de ved ikke hvad de skal gøre og er ikke særlige villige til at løse problemet og siger at de ikke syntes at det larmer så meget, de referere til at de ikke har nogle utilfredse kunder. Vores naboer også interesseret i et sådan anlæg og da de nævnte at de ikke var interesseret hvis det skulle larme så meget som vores, fik de af vide at anlægget ikke larmer, men at det kun var hos os fordi at rørene var for tæt på vægen. Vi har kontaktet IVT i DK men de siger at det er deres bedste instalatør de har. Vi har skrevet til IVT hovedkontor i Sverige de har sendt sagen til bage til DK, men vi har ikke hørt noget fra dem.
Vi er glade for at det er sommer lige nu da cirkulationspumpen kun kører om natten/sen aften og tidligt om morgen, men frygter vinteren. Håber at der er nogen der har nogle idéer til hvad problemet er.
Kim Mark
 
airman
Det kan da ikke være varmepumpens pumpe der støjer! Det er den da for lille til. Og din gulvvarme har vel sin egen pumpe??

Men støj og stød i vandpumpe er 99,9999% sikkert luft. Er din gulvvarme skyllet behørigt (kreds for kreds) og udluftet?
 
Kim Mark
Gulvarmen bruger pumpen fra anlæget, da det er den der styre hvornår der skal bruges varme.
Ang. det med at skylde kredsene, tror jeg ikke er blevet gjort, det må jeg lige finde ud af hvordan det gøres.
 
airman
Kører du gulvvarme direkte på varmepumpen's pumpe? Har du rumstyring på? Du kører laveste pumpetrin skriver du. Umiddelbart kunne det tænde en alarmklokke med for lavt vandflow på varmebærersiden. Hvad er delta T på varmebærersiden med VP i drift (GT8 og GT9).

Skylning laver man ved at tilkoble en vandslange på manifolden på gulvarme ind. Ligeledes tilkobler du vandslange på gulvvarme ud - denne fører du til afløb. Så afspærres gulvkredsene een af gangen og hver kreds gennemskylles med fuld vandværkstryk til der absolut ingen bobler er i disse. Afspær og gå videre til næste, indtil du har været alle igennem. Udluft derefter veksler og tank.
 
airman
Er huset nyt/gammelt? Har man syndet og støbt betonplader igennem under skillevægge? I så fald skal du have varmepumpen op på noget vibrationsdæmpende, eller have rillet gulvet op rundt om vp'en og smidt en elastisk fuge i.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 2

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,270,954 Unikke besøg
XHTML CSS