HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
IVT 495 TWIN
TGH
Hej, er der nogen der kender til IVT's 495 TWIN, en unit med jordvarmekreds og varmeindvinding af indeluft. Den kører på et begrænset jordareal ved brug af såkaldte kollektorer. Disse skulle angiveligt kunne overføre evt. overskudsvarme tilbage til jorden og behøver kun et begrænset areal. Kollektorerne graves 3m ned i jorden og måler 1,5x2m.
 
kla
IVT har i flere år anvendt 495 både i Sverige og Danmark, desværre et lidt overset produkt til nye huse, efter min mening.

IVT 495 er en kobinationsvarmepumpe hvor kombinationen er indeluft kombineret med jordvarme/lagret varme

IVT 495 udnytter overskudsvarmen fra indeluften og omdanner den varme luft til lidt varmere brinetemperatur foran fordamperen, når huset ikke har noget varmebehov ventileres overskudsvarmen ned i slangerne ude i jorden så gennemsnitstemperatur er 2 - 3 grader højere end ved normal jordvarme, ved små grunde bruges ganske rigtigt lodretstående slanger som nedgraves i 3 m dybde.

det er da smart at bruge jorden som buffertank for overskudsvarme

OBS ulempen ved 495 er at varmepumpen "kun" har en effekt på 4 kW og derfor er stort set uegnet til gamle huse

kla
Redigeret af kla d. 05-11-2006 21:28
 
TGH
Hej kla, tak for svaret. Det drejer sig om et Vikinghus på 220m2, der bygges efter de nyeste isoleringskrav. I princippet ønskes så lidt gravearbejde som muligt, dog med et overhead på omkring 15% på slangearealet.

Kender ikke varmetabsfaktoren, der først kan fastlægges når alle vinduer er på plads i vores endelige design. Vikinghuse er kendetegnede ved at have stort lysindfald i gavlpartierne.

En Rex konsulent har for nyligt oplyst at en 6kw IVT Greenline varmepumpe er rigeligt til dette hus med gulvvarme. Derudover anbefalede han et separat indeluft-varmegenindvindings-anlæg til at ventilere boligen med.

Skal jeg forstå det således at IVT 495 kan køle boligen ned i de varme perioder om sommeren og samtidig akkumulere varmen i jorden til brug i efterår/vinter? Kan det samme opnås med den løsning som Rex konsulenten pegede på?

Mvh. TGH
 
kla
IVT har på et tidspunkt lavet naturkøling hvor man udnyttede nedkølingen af borehuller som afkøling inde, det virker ikke særligt godt hvis slangerne lægges i de øvre jordlag.

Det lyder som en god løsning som du er blevet tilbudt, hvis ellers din ventilation er en modstrømsveksler, en 495 er lidt for lille til dit store hus.

kla
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 4

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,288
Nyeste bruger: luna26
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,203,137 Unikke besøg
XHTML CSS