Vi har et Vølund Figther 1240 6kw med en 450 liters vandvarmer installeret. Det har vi haft siden 2007. Systemet kører som sådan fint nok, men vi bliver ved med at få nogle grimme overraskelser fra SEAS-NVE. Vi bor i et 200 m2 lavenergi hus type A med 2 voksne og 2 børn. Vi bruger 20.000 kwh om året, hvilket vi synes er helt i skoven.
Vi har en forbrugsgaranti med Energi Danmark som vi i sin tid købte anlægget af på 6300 kwh. Hvert år laver vi en aflæsning af kompressortimer og drifttimer på el-patron. Disse tal laver Energi Danmark en beregning ud fra, som afgør vores forbrug af el. Denne har ligget inden for det acceptable hvert år, men hvem siger den formel de udregner med (de dividerer f.eks. med en afkastningsgrad på 3,8) er rigtig?
Hvis deres beregninger er rigtige har vi kun brugt ca. 7000 kwh hvert år de sidste 2 år med strenge vintre, men det kan jo ikke passe at vi derudover har et almindeligt elforbrug derudover på 12-13.000 kwh om året. Alle elektriske apparater er klasse A eller bedre.
Vi har desværre ikke en bimåler på vort anlæg - det ville have løst meget, men det har vi altså ikke. Er der nogen der har en idé om hvad vi kan gøre for at få det nøjagtige tal? Energi Danmark skal altså komme til at betale nogle af de penge tilbage med tilbagevirkende kraft. Skal vi have en uvildig til at kigge på anlægget og lave en beregning? Man må da kunne regne rimelig præcist ud hvad anlægget forbruger, hvis man har de rigtige parametre. Jeg kan oplyse at anlægget har haft 13100 drifttimer og at el-patronen har haf 830 drifttimer på 3 år, men spørgsmålet er jo hvor meget el en drifttime på kompressoren og på el-patronen koster på vores anlæg. Vi tror ikke helt på Energi Danmarks udregning.
Vi håber der sidder nogle derude som kan hjælpe os, da vi er ved at blive ruineret af elregninger......
Få nu hurtigst muligt sat en bi-måler på varmepumpen det letter mange ting.
En års COP på 3,8 er nok ikke helt ved siden, vi har selv en COP på 4 i snit over de seneste år, men det er for varmeproduktionen alene, den er nok ikke så høj når der køres varmt vand så samlet set passer det nok meget godt med vores.
Vølund/Nibe Fighter 1220-6 driftsat 11/2006, 240m 40mm slange, 100L buffertank, 179m² med gulvvarme færdigbygget 2007, gennemsnitstemp på ca. 21° i alle rum. 1/7-2010 7m2 solvarme installeret. NU total 0- Energi hus, inkl. Alt.
20/10-2011 6kWp (7,8) solcelleanlæg installeret.
Strømforbruget for en 6kw er i underkanten af 1,5 kw, men det er afhændig fra driftforholdene. Elpatronen bruger 1 kw, hvis det er på første trin.
Så passer de 7.000 kwh meget godt. Men hvorfor ikke en bimåler ?
Det er bare et højt forbrug for et hus som dit, men du giver ikke mange oplysninger om det, så der kan være mange årsager.
Dit forbrug udover varmepumpen er også helt enormt. Du vil uden tvivl konne komme væsentligt længere ned, men først må du finde ud af, hvad du bruger strømmen til.
Jeg kan se, at du skulle have en moderne elmåler, så du kan se dit forbrug på nettet time for time. Det kan du jo begynde med.
Hvorfor har du en 450 l vandvarmer ?
Nibe F1245-8 (Vølund), 300 m jordslange i lerjord. Etableret i august 2010
103 m2 stueetage + 92 m2 kælder. Opført i 1963. 30% gulvvarme. Passiv solvarme fra 11 m2 sydvendt glasareal. Årsforbrug tidligere: 2.100 l olie + 500 kwh el til brænder og pumpe. Årsforbrug nu: Gennemsnit af de første 10 år med jordvarme 3500 kwh incl. pumper.
Hej
Prøv at aflæse din elmåler regelmæssigt (gerne flere gange i døgnet).
Noter: Tidspunkt for aflæsning, tællerstand, beregn forbruget i det forløbne tidsrum. Hvilke elforbrugsgenstande har været i brug i dette tidsrum, f.eks. cirk.pumper, vaskemaskine, komfur, tv, varmepumpe m.m.
Du kan jo prøve at slukke varmepumpen i en periode, og se hvad forskellen bliver.
På den måde vil du, i løbet af ikke så lang tid, finde ud af hvad det store elforbrug skyldes.
Man kan næsten få det indtryk, at du har en 450 liters brugsvandvarmer; men det er vel bare en 450 liters bufferbeholder, der er monteret på centralvarmesystemet. (Er det en brugsvandsvarmer og evt. med en elpatron i, kan du have en rigtig ”Strømtyv” her.)
Prøv at slukke for de forskellige gruppeafbrydere samtidig med du holder øje med din elmåler, så ses det tydeligt, hvor du har det/de største forbrug.
Du kan hos dit elselskab eller biblioteket sikkert lån en 230V måler, eller du kan købe en, den koster ikke meget (f.eks. hos Jem & Fix), med en sådan kan du få kortlagt hele det elforbrug, der trækkes fra stikkontakterne.
Har du som ”pmp” oplyser en fjernaflæst elmåler, hvor du kan se timeværdierne, er du rigtig godt hjulpet i din jagt på det store elforbrug.
God jagt!
Bosch EHP 11 LW/M, 300 L buffer, 600 m slange, igangsat jan. 2011.
Hus fra 1978 på 170 m2 med gulvvarme og radiatorer samt 110 m2 1. sal der ikke normalt er opvarmet.
Koster med alt ca 75 GBP - og den sættes på indgangen lige før HPFI, og du kan være løbende se dit forbrug, og det bliver logget time for time.
Da jeg installeret vores - medførte det et fald i forbruget på ca. 20% - fordi jeg præcist kunne se hvad vi brugte på hver enkelt apparat.
Det viste sig f.eks. at vores kun 6 mdr. gamle A++ køleskab, brugte ca. 6 gange så meget strøm som lovet - defekt kompressor.
Husk på at blot du har en pc'er tændt døgnet rundt - vil den bruge det der svarer til mellem 1.000 - 1.500 kwh på årsbasis.
Nu skriver du ikke alderen på børnene - men med teenager børn der har diverse spille maskiner (xbox osv. ) så ryger der noget strøm igennem.
Og husk når du har fundet strømslugeren, så kommer det varme tilskud den har givet, til at mangle i vinter perioden.
Så her må det forventes at der kommer en mindre stigning i elforbruget til varmepumpen.
Spring til debat:
Log ind
Er du endnu ikke registreret bruger? Klik her for at oprette dig.