HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Varme effekt ved kold brine??
cc
Hvis man har et 7kw jordvarmeanlæg hvordan påvirker brine temperaturen så udgangs effekten?? Grin
 
hamselv
Kort

Almindeligvis er nominel ydelse opgivet ved 0° brine ind og 35° afgangstemperatur på VP.

Lidt tilnærmet er elforbruget tæt på uændret ved samme afgangstemperatur. Dvs med en 7'er bruger du måske små 2 kW for at lave 35° fremløb og så er det tæt på ligemeget om brinen er -5° eller +10°. Ydelsen er så stigende jo varmere brine. Altså en 7 kW'er der får relativ varm brine yder måske 9 kW og får den meget kold brine yder den 6 kW. Dvs jo varmere brine, jo højere COP.

Ændrer du på fremløbstemperaturen stiger elforbruget og ydelsen falder lidt. F.eks bruger min 2,6 kW når den kører varme, og slutter pænt over 3 ved brugsvand.

Lidt forskel mellem de enkelte fabrikater. Men de fleste har ydelseskurver.

Dette gældende for freonbaserede varmepumper. Bruges CO2 vender alt på hovedet.

Essensen er: Hold fremløbet lavt (mindsker elforbruget). Hold brinetemperaturen høj (øger COP). De to i forening = penge i sparegrisen. Derfor bruger stort set alle en udekompensering til at holde fremløbet så lavt som tåleligt. Og de fleste leverandører søger at give dig så meget slange som muligt inden for fornuftens grænser. Øgning af slangelængde koster så der skal også være sammenhæng mellem investering og udbytte.

Men sidder du og sammenligner f.eks på en 7 kW'er, kører den måske ok med 300 - 350 meter slange. Får den så 4 - 450 meter hæves den gennemsnitlige brinetemp måske med et par grader og SCOP øges. Trimmes lidt ekstra og du kan køre lidt lavere henter du så endnu mere. Vi har oplevet kunder der fortalte om 30% besparelse efter at tingene kom i det bedste trim vi kunne præstere.

I den forbindelse havde det været interessant hvis der stadig var en prøvestation for varmepumper, som i gamle dage, der f. eks. kunne (og ville) kortlægge værdien af de forskellige ting. Problemet med den slags test er de er omkostningskrævende og tager tid. Derfor er alt i dag oplyst på baggrund af leverandøropgivelser, og dermed underlagt troværdigheden hos disse. Til OR har vi anvendt en metodik igennem nogle år til eftervisning af COP, og de tal vi er i besiddelse af, ser ud til at passe. Men da vi ikke har kunder med flere parallelle slange kan vi ikke give entydige udmeldinger på slangelængder. Og selv små variationer i geologien giver væsentlige forskelle (vi er tre med varmepumper meget tæt på hverandre). Og de måler vidt forskelligt på brinetemp - og dermed COP.
Redigeret af hamselv d. 20-01-2013 14:31
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 6

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,311
Nyeste bruger: Macila
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

24,023,703 Unikke besøg
XHTML CSS