... er der nogen der vil fortælle om deres erfaringer med varmepumper og 1-strenget radiatorsystemer. Jeg hører hele tiden at det ikke er optimalt, men er det stadig en god idé frem for et gasfyr ?
Det kører dårligt. Og med en varmepumpe får du for dårlig virkningsgrad. Under alle omstændigheder bedre end gasfyret, men langt fra optimal. Nu har du spekuleret i Optima. Vær lige opmærksom på at den ikke kan lave 65 gr ved -12 ude. Og det er der du har behovet. 65 grader kan vist laves ned til -5 og så er du nødt til at begrænse fremløbet. Ellers bliver hedgastemperaturen for høj. Og under alle omstændigheder bliver din COP temmelig dårlig.
Det næste er at du må på regne at skulle have større cirkulationspumpe i, da etstrengssystemerne normalt ikke duer med de indbyggede cirkulationspumper.
Jeg ville droppe tanken hvis jeg var dig, og istedet overveje om ikke en ombygning til to-strengs var klogere (det er det - og også sammen med gasfyr, idet du også der mister virkningsgrad ved konstant høj fremløb.).
Men var teknikken klar, skulle du have en transkritisk CO2 varmepumpe, men desværre findes den du skal have kun på eksperimentstadiet hos TI.
.. tak for svaret. Jeg har lige lidt uddybende spørgsmål/kommentarer.
Jeg har her i påsken prøvet at sænke fremløbstemperaturen på fyret til 50C - uden at vi har frosset. Det betyder vel at jeg på varmepumpen også kan sænke temperaturen og dermed øge COP'en ?
Er det muligt at man i specielt kolde perioder kan lade el-patronen hæve temperaturen yderligere, hvis man synes at de 50c ikke giver nok varme i hele huset. En udskiftning af nogle radiatorer er vel også et træk i den rigtige retning, specielt i lukningen af strengen ? (se billed af nuværende radiator).
Jeg kan ikke lige overskue at lave have radiatorsystemet om til et 2-strenget. Men sålænge at det er billigere i drift en gas, er det vel en fordel selvom den ikke er optimal.
Specifikt kikker jeg på Bosch EHP 8 AW + CC160. nogen erfaringen med disse (for eller imod) ?
Hej!
Jeg har 1-strengs radiator, og det fungerer fint med en fremløbstemperatur på 45 grader C. Jeg synes det er forkert at man afviser at dette kan fungere med lvp. Det afhænger jo af, hvordan radiatorne er dimensionerede. Jeg er enig i at det er bedst med lavtemperatur anlæg (gulvvarme) og 30-35 graders fremløb, hvorfor der også er flere producenter der opgir cop ved 7/35 grader, det giver jo et højt cop, hvilket er alm. for flere producenter der bruger R410 i deres anlæg og disse anlæg kan ikke få temp. over 50 grader C. 30-35 grader kan ikke bruges til noget i et radiatorsystem. Efter min mening er anlæg som Bosch, Vølund, Ivt og CTC med flere velegnede til radiatorsystem både 1-strengs og to-strengs.
Spring til debat:
Log ind
Er du endnu ikke registreret bruger? Klik her for at oprette dig.