HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
L/V pumpe fra VVS Eksperten
hamselv
..iøvrigt skægt du siger den ikke er kinesisk. Gletsjer sælger den samme, og skriver den er kinesisk. Prøv lige at checke mærkeskiltet på den. Der skal oprindelseslandet stå. Det ville da være lidt interessant at vide.
 
helskov
Det er muligt den er kinesisk. Fandt bare samme varmepumpe på en bulgarisk side og i foraet skrev en debatør made in Bulgaria. Kan ikke se noget om oprindelsesland på mærkepladen. Heller ikke den DTI har affotograferet i deres test af den. Det kan være jeg skal bag om den og kravle. Anyway du har måske ret i det er en kineser. Men det garantere jeg også for at 2/3 af alle komponenter i en Danfoss er produceret i Kina. Det er jo desværre meget lidt produktion der er tilbage her i vesten.

Jeg er helt klar over jeg ikke har købt en mercedes. Men stod og skulle skifte oliefyret som var ødelagt og med ulovlig olietank. Pengende var ikke til en mercedes og har ikke lyst til at låne penge til en varmepumpe. For så skal der også tilskrives renteomkostninger og etableringsomkostninger. Kan jo også løbe op i en del.

Pillefyr gad jeg ikke igen og krævede jeg skulle lave fyrrum, skorsten og trække 20meter præisoleret pex til bare 6000kr alene.
Det ville jeg også ud og skulle låne til. Så min beregning blev at varmepumpen skulle køre med en gennemsnitlig COP på 2,5 igennem hele året og så ville det stadig tage 5år for pillefyret at tjene sig hjem.

COP måler jeg med en lånt Landis og Gyr energimåler.
Kan se man kan købe noget Siemens energimåler til ca 2800kr. Er det noget værd?
Overvejer stærkt at anskaffe en selv. Jeg har desuden Bi måler på El delen.
COP nøjagtigheden kan dog svinge lidt da det kræver jeg aflæser bimåleren når den skifter. Lige nu har jeg aflæst til 3,64. Udetemp er stadig 4gr.


Buffer 140 liter. Alt er frostsikret. Der gik 100liter til. Så der er sikret med -18gr.

Ingen priortering. Jeg kører 2 varmtvandsbeholdere i serie. Min eksisterende 110liter Metro Combi opvarmes til 40-45gr og sender det over i en 40liter elvandvarmer. De skulle være rigeligt til brusebad. Den lille vandvarmer varmer op til 60gr på El.
Den store varmes op til 70gr hver 14 dag med et ugeur.

Der er yderligere opgraderet 2 radiatorer i 2 værelser. Resten gulvvarme. Har jeg selv gjort. Er inkl i de 40000kr det har kostet mig.

Jeg har selv støbt fundament og sat varmepumpen op på soklen. Jeg har lavet noget gummidæmpning under dens fødder. Det ser ud til at være ganske effektivt i sig selv.

Jeg har selv sat alt op og trukket ledning til Fjernkontrollen og kraftkabel som blev trukket tilbage fra vores badeværelse da SPA er skrottet. El har jeg selv tilsluttet. Er oprindelig uddannet Elektriker og nægter at lade en eller anden klovn klovne rundt i mine el installationer.

VVS har lavet mine VVS installationer da jeg ville have det i presfittings. Jeg kunne da have sparet og lavet centralvarmedelen selv. Men har ikke lavet det før så der lod jeg en prof komme til.

Har selv lagt de 4 meter præisoleret pex med 2x32mm og fået en diamantborer ud og bore hullet i soklen på 45gr.

Flydende kondensering? Aner ikke hvad det betyder.
Godt/Dårligt?

Der er udskiftet pumpe i min gulvvarmeshunt med Grundfos A pumpe. Desuden er der sat en grundfos a pumpe op til den øvrige cirkulering.

Udekompensering. Ja det vil jeg da tro uden at jeg har dykket meget dybere i styringen. Kan se man kan stille på en varmekompenseringsfaktor som styres af udeføleren.
Men jeg lader pænt alle parametre være som blev sat i opstartsbesøget.
Jeg kan se fremløb, Retur , udeTemp, Fordamper temp og trykrørtemp på kompresser. Desuden er der en føler til Varmvandstank som jeg ikke bruger. Den ligger på loftet så jeg kan selv temperaturen deroppe. Mest for sjov.

Sælgeren siger den uden problemer skulle køre ned til minus 15gr. Sælgeren holder til i Hedensted og bor omkring Herning. Hans varmepumpe kørte hele vinteren igennem uden driftstop.
Han sagde dog ikke hvor langt nede de havde været i vinteren.
Jeg bor selv 500m fra Storebælt så vi når slet ikke disse temperature her.

Igen jeg er klar over jeg ikke har købt en mercedes. Måske næste gang.
 
hamselv
Man kan så heller ikke sammenligne total entrepriser med GDS entrepriser er vi vel enige om! Dem du så sammenligner med prismæssigt lover drift til -20°. De anvender lystigt flydende kondensering (i kraft af prioritering). Bruger rent varmepumpedrift til brugtvand på +50° og kører selve opvarmningen udekompenseret. Rustfri varmtvandstank. Har dansk display med klartekst osv osv.

Vil stadig hævde vi sidder og sammenligner æbler med pærer i denne her sammenhæng. Men fint du er tilfreds. Håber naturligvis du bliver glad for varmepumpen.
 
pmp
Bare det var så nemt !!

Der er desværre mange indlæg på dette forum, om en proff VVs'er der sælger en mærkevare vp - men et rigtigt dårligt resultat.

Ingen nævnt ingen glemt -
men den der er ren kaster den første sten.
Nibe F1245-8 (Vølund), 300 m jordslange i lerjord. Etableret i august 2010
103 m2 stueetage + 92 m2 kælder. Opført i 1963. 30% gulvvarme. Passiv solvarme fra 11 m2 sydvendt glasareal. Årsforbrug tidligere: 2.100 l olie + 500 kwh el til brænder og pumpe. Årsforbrug nu: Gennemsnit af de første 10 år med jordvarme 3500 kwh incl. pumper.
 
helskov
Lige en tilføjelse.
Jeg vidste ikke hvad flydende kondensering var.
Kan så forstå det er hvor den tilpasser fremløbstemperatur til udetemperaturen.
Denne funktion har varmepumpen fra VVS eksperten. Den er bare slået fra Default. Menupunkt SF04 i teknikermenuen.
Har prøvet at køre med det. Det virker skide godt med gulvvarmen, men ikke så godt med den eneste radiator der er i brug i huset. Nemlig datterens værelser.
En fremløb på 30gr ved 10gr udendørs er for lidt til at holde hendes værelse varmt.
Jeg kan dog stille nogle minumum temperatur jeg ønsker... Men sættes denne for højt for at kompensere for en radiator så ryger ideen vel lidt. Jeg har også en kompenseringsfaktor der pt står på 0.6.

Men nu kommer det store 1000kr's spørgsmål.
Tror i jeg med fordel kan køre med flydende kondesering og så spæde til på datterens værelse med et lille elpanel og opnå en besparelse i forhold til fast kodensering?
Eller er det bedre at køre fast kondensering nu hvor jeg har denne radiator.
Planen er på sigt at få lagt gulvvarme i dette værelse.
 
allankj1
Er det ikke en mulighed at sætte en større radiator op på datterens værelse i stedet for. Således at 30 graders fremløb er nok til at holde det varmt ved 10 grader uden for.

Lille radiator = højt fremløb
Stor radiator = lavt fremløb
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
F1250
Intressant læsning ;-)

Hvad med en "Luftradiator" fra VVS-eksperten, kunne den måske løse opgaven? Eller evt nøjes med en lille blæser (en uden varme) på eksiterende radiator, for at tvinge mere luft forbi den og på den måde opnå større køling?

Hvor stort er det værelse?

Just my 50 cent ;-)

/Flemming
Vølund F1250, 1150m slange, primært gulvvarme, bimåler på varmepumpe.
Renoveret gård fra 1886 med stuehus på 275kvm i et plan
FORBRUG: FØR: 10 tons Træpiller, ca 1000kwh til pumper/styring & sorte fingre MINDST en gang i ugen
NU: 20-30 kwh / døgn
 
helskov
En luftradiator ser da bestemt interresant ud.
Værelset er på ca 16 kvm.
En større radiator er da også mulig. Jeg tænkte bare det måske ikke nyttede så meget ved kun 30gr fremløb.

Hvor meget besparelse plejer man at kunne regne med, når man kører med flydende kondensering fremfor fast?
Jeg har svært ved at se hvad besparelsen er lige nu og her da mit anlæg har kørt så kort tid og endnu kortere med flydende.
 
egholm
Hej
Er du stadig tilfreds med din HPW luft vand pumpe ?
Mvh
Ove
 
helskov
Hej

Ja jeg er stadig godt tilfreds.
Var lidt nervøs ved tanken om det ukendte da valget stod mellem det jeg kendte (Træpillefyr) eller varmepumpe. Men den har overrasket. Huset har haft rigeligt varme hele sidste vinter og økonomien har også været ok. 9500kr har det kostet at varme vores hus op inkl forvarmning til varmt vand.
Vi har 152m2 i et hus fra 1908 der dog er renoveret 1997.

Der er dog nogle ting jeg savner....
Mangler tæller for hvor mange gange kompressoren starter i løbet af et døgn og totalt.
Mangler en varmekurve med flere punkter.

Da jeg arbejder for en virksomhed der både sælger men også selv er blandt verdens største producenter inden for PLC'er har jeg dog et lille projekt. Det er at bygge en ny PLC i, når jeg har fået samlet alt sammen hvordan den skal køre.
Den PLC jeg vil bruge har Både Web og OPC interface, så jeg ville kunne styre pumpen fra min PC eller internettet. Og indbygge alle de funktioner jeg synes der mangler inkl energiforbrug.
Det vil være muligt at lave en løbende Cop beregning.
Har dog lige 2 værelser der skal renoveres inden jeg går igang, da det nok kommer til at koste 5-6000kr at bygge den om.

Så er der sikkert nogle der ville sige fy fy
Well i dont give a damn Pfft
 
egholm
Hej Tak for svaret , dit projekt lyder spændende.
Mvh
Ove
 
lionx

Citer

[url=http://www.heatpump.dk/forum/viewthread.php?thread_id=1897&pid=15299#post_15299]helskov skrev:[/url]



Da jeg arbejder for en virksomhed der både sælger men også selv er blandt verdens største producenter inden for PLC'er har jeg dog et lille projekt. Det er at bygge en ny PLC i, når jeg har fået samlet alt sammen hvordan den skal køre.
Den PLC jeg vil bruge har Både Web og OPC interface, så jeg ville kunne styre pumpen fra min PC eller internettet. Og indbygge alle de funktioner jeg synes der mangler inkl energiforbrug.
Det vil være muligt at lave en løbende Cop beregning.
Har dog lige 2 værelser der skal renoveres inden jeg går igang, da det nok kommer til at koste 5-6000kr at bygge den om.

Så er der sikkert nogle der ville sige fy fy
Well i dont give a damn Pfft


hvordan er det gået med den VP ?
er der mulighed for noget modbus eller profibus på den plc ?
 
helskov
Kort opfølgening.
Her i 2021 kører min varmepumpe stadig.
En enkelt udeføler er blevet skiftet.
Og her til morgen med -12 gr laver den dejlige 44gr fremløb.

Og valget at vælge varmepumpe over træpiller har vist sig at være en særdeles god forretning. Specielt set i lyset af jeg også kan lade min bil uden afgift her i 2021.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 4

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,288
Nyeste bruger: luna26
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,192,362 Unikke besøg
XHTML CSS